Hlavní obsah

Azarenková může jako první tenistka získat třetí titul v Indian Wells

Běloruská tenistka Victoria Azarenková se může stát první trojnásobnou vítězkou turnaje v Indian Wells. Bývalá světová jednička si v semifinále podniku přezdívaného pátý grandslam poradila 3:6, 6:3 a 7:5 s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska. Její soupeřkou bude Španělka Paula Badosaová.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Běloruská tenistka Victoria Azarenková v boji o finále v utkání s Jelenou Ostapenkovou.

Článek

Azarenková ztratila první set a ve druhém prohrávala už 0:2, ale skóre dokázala otočit a může navázat na triumfy z let 2012 a 2016. "Myslím, že můžu být pyšná především na to, jak jsem bojovala. Jinak tam bylo hodně věcí, které musím zlepšit," řekla vítězka na webu WTA.

Třetí titul může dvaatřicetiletá Azarenková v Indian Wells získat jako první tenistka v historii, kromě ní turnaj dvakrát ovládlo ještě dalších osm hráček. Musí však zvládnout finále s Badosaovou, která si v semifinále poradila dvakrát 6:3 s Ons Džabúrovou z Tuniska.

Třiadvacetiletá Badosaová, která ve čtvrtém kole porazila pátou hráčku světa Barboru Krejčíkovou, je v Indian Wells první španělskou finalistkou po 25 letech a v neděli bude usilovat o druhý titul v probíhající sezoně i v kariéře. Azarenková může získat 22. turnajový triumf.

Ve čtvrtfinále dvouhry mužů se o další překvapení postarali domácí Taylor Fritz a Gruzínec Nikoloz Basilašvili, kteří teď proti sobě nastoupí v semifinále. Druhou dvojici tvoří Bulhar Grigor Dimitrov a Brit Cameron Norrie.

Třiadvacetiletý Fritz v duelu se světovou čtyřkou Alexanderem Zverevem z Německa odvrátil dva mečboly a postup si zajistil výhrou 4:6, 6:3 a 7:6. "Obvykle bych byl v tie-breaku třetí sady nervózní, ale teď ne. Mám radost, že jsem dokázal pod velkým tlakem hrát dobře," řekl Fritz.

Basilašvili porazil 6:4, 2:6, 6:4 třetího hráče žebříčku Stefanose Tsitsipase z Řecka. "Už jsem tady odehrál lepší zápasy," uvedl devětadvacetiletý Gruzínec. "Dnes jsem s výkonem moc spokojený nebyl, ale mám radost, jak jsem zápas zvládl psychicky," dodal.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 8,359.455 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fritz (31-USA) - A. Zverev (3-Něm.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Ženy (dotace 8,150.470 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Badosaová (21-Šp.) - Džabúrová (12-Tun.) 6:3, 6:3
Azarenková (27-Běl.) - Ostapenková (24-Lot.) 3:6, 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: