Hlavní obsah

Rubljov si druhým rokem zahraje Turnaj mistrů, je pátým kvalifikovaným tenistou

Andrej Rubljov je pátým kvalifikovaným tenistou na závěrečnou akci okruhu ATP Turnaj mistrů. Čerstvě čtyřiadvacetiletý rodák z Moskvy si mezi osmi nejlepšími hráči sezony zahraje druhým rokem v řadě, loni v Londýně nepostoupil ze skupiny. Letos bude poprvé dějištěm Turnaje mistrů Turín od 14. do 21. listopadu.

Foto: John McCoy, ČTK/AP

Ruský tenista Andrej Rubljov je pátým kvalifikovaným tenistou na Turnaj mistrů.

Článek

O tom, že už má Rubljov jistotu, informovala asociace ATP po zveřejnění losu turnaje ve Vídni. "Jsem moc rád, že znovu patřím mezi nejlepších osm hráčů na světě. Je to unikátní a prestižní turnaj," řekl ruský tenista, aktuálně šestý hráč světového žebříčku.

Letos má Rubljov bilanci 47 vítězných zápasů a 18 porážek, získal titul v březnu v Rotterdamu a na dvou Masters se dostal do finále - v Monte Carlu a Cincinnati. Už dříve se do Turína probojovali Srb Novak Djokovič, jiný Rus Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas z Řecka a Němec Alexander Zverev.

Na zbývajících příčkách zatím figurují Ital Matteo Berrettini, Nor Casper Ruud a Polák Hubert Hurkacz. Osmý hráč sezonního žebříčku Rafael Nadal už ze zdravotních důvodů ukončil sezonu.

Reklama

Související témata: