Hlavní obsah

Myskinová vyhrála French Open za hodinu

Ruský souboj o ženský tenisový titul na French Open dopadl lépe pro Anastasiu Myskinovou. Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy si ve finále ženské dvouhry až překvapivě lehce poradila s krajankou Jelenou Dementěvovou, kterou porazila bez jedné minuty za hodinu 6:1 a 6:2. Pro Myskinovou je to první grandslamový titul v kariéře.

Článek

Maximum Myskinové na grandslamových turnajích bylo do dnešního dne jen loňské čtvrtfinále na US Open a na Australian Open 2003 a 2004. Na French Open se pouze jednou dostala přes druhé kolo. Letošní turnaj na antukových kurtech Rollanda Garrose ji ale vyšel mimořádně a cestou k celkovému vítězství vyřadila i české tenistky Barboru Strýcovou a Denisu Chládkovou.

Nejtěžší soupeřky čekaly na Myskinovou ve čtvrtfinále a semifinále. Především pak její vítězství ve čtvrtfinále nad Venus Williamsovou bylo považováno za jedno z největších překvapení turnaje. Jenže sebevědomá  Ruska měla obrovskou formu, a v semifinále ji nezastavila ani další Američanka Jennifer Capriatiová.

Myskinová napodobila Courtovou

Finále už bylo pro Myskinovou na první pohled lehkou záležitostí.  Nad Dementěvovou vyhrála první sadu za 27 minut, celkově byl zápas hotov za necelou hodinu. Po výhře držela Myskinová emoce na uzdě. "Jsem strašně šťastná, ale jinak nemám slov," uvedla Myskinová krátce po skončení utkání pro televizní stanici Eurosport.

"Je to můj první vyhraný turnaj Grand Slamu, ale je škoda, že jsem musela porazit přítelkyni," uvedla Myskinová, první hráčka po Margaret Courtové, která Paříž vyhrála po odvrácení soupeřčina mečbolu. Myskinovou málem v osmifinále vyřadila její krajanka Světlana Kuzněcovová, Courtová něco podobného dokázala před 42 lety.

MUŽI
Čtyřhra - finále:
Malisse, O. Rochus (Belg.) - Llodra, Santoro (6-Fr.) 7:5 7:5.
ŽENY
Dvouhra - finále:
Myskinová (6-Rus.) - Dementěvová (9-Rus.) 6:1, 6:2.

Reklama