Hlavní obsah

Kvitová pro dosažení úspěchu mění i jídelníček. Cítím se mnohem lépe, hlásí

Praha

Po čtvrtfinálovém vypadnutí ve Wimbledonu si dala na týden pohov, aby se zotavila z virózy, která ji na londýnském grandslamu skolila. Pak už se však Petra Kvitová vrátila k tvrdé práci a vylepšování fyzické kondice. Pro navázání na formu z loňského roku se česká tenistka rozhodla ve své přípravě k několika změnám, včetně úpravy jídelníčku.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová na snídani, ke které si dává ovoce.

Článek

„Měním několik věcí ohledně fyzické připravenosti a jídelníčku a ráda hlásím, že se cítím mnohem lépe (i když jsem trochu unavená z časového posunu) a jsem nadšená, že jsem v Kalifornii," píše Kvitová fanouškům na svém blogu ze Severní Ameriky a přikládá fotografii, na které je před snídaní s talířem plným ovoce.

Třiadvacetiletá tenistka v zámoří absolvuje turnaje v Carlsbadu, Torontu, Cincinnati a New Havenu, které kromě obhajoby bodů mají posloužit jako příprava na US Open, poslední grandslam sezóny. A Kvitová by si jistě přála, aby zopakovala úspěch z loňské sezóny, kdy triumfovala v Montrealu a New Havenu.

„Na celé US Open Series se těším. Vím, že obhajuju body, ale tak to v tenise chodí. Jestliže obhajuju nějaké body, znamená to, že jsem loni něco dělala dobře," tvrdí Kvitová a už se nemůže dočkat, až se turnaj v Carlsbadu rozběhne.

Přechod na tvrdý povrch zabere pár dní

„Prostředí je tu skutečně krásné a atmosféra uvolněná. Kurty jsou standardní jako na jiných turnajích na tvrdém povrchu, ani příliš rychlé, ani pomalé. Pár dní mi zabere, než si na beton zvyknu," přiznává. Ve dvouhře měla coby třetí nasazená v prvním kole volný los, v úterý se o kolo dál utká s vítězkou duelu mezi Japonkou Ayumi Moritaovou a Britkou Laurou Robsonovou.

Právě s Robsonovou se potkala ve druhém kole letošního Australian Open a po velké bitvě padla 9:11 ve třetím setu. „Samozřejmě na to budu myslet, jestliže nastoupím právě proti ní. Každý první zápas na novém povrchu je obtížný, takže bude důležité se dobře připravit."

Zahraje si i čtyřhru

I proto se světová sedmička rozhodla v Carlsbadu po boku Rakušanky Paszekové představit i ve čtyřhře. „Doufám, že to bude zábava, zároveň ale i zápasová praxe. Letos hraju čtyřher trochu víc. I proto, abych si zvykla na kurty a procvičila podání a voleje. Je příjemné se na kurtu zasmát a jsem si jistá, že tomu tak bude," uvádí Kvitová.

Hlavní prioritou však pochopitelně zůstává dvouhra. Česká fedcupová reprezentantka potřebuje sbírat body i s ohledem na kvalifikování se na Turnaj mistryň do Istanbulu. Ten si zahraje osm nejlepších tenistek v pořadí letošní sezóny a Kvitové aktuálně patří poslední postupová pozice.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík