Hlavní obsah

VIDEO: Tenistka Pučkovová napálila rozhodčího a zápas pro ni skončil

Ruská tenistka Olga Pučkovová byla diskvalifikována ze svého duelu druhého kola turnaje ve Washingtonu za to, že trefila míčkem do kolena čárového rozhodčího. Nic jí nepomohl ani fakt, že balonek v utkání s Argentinkou Paulou Ormaecheaovou odpálila ve vzteku po ztraceném bodu směrem k sudímu nejspíš neúmyslně.

Tenistka zranila rozhodčího

 
Článek

Rozhodčí čtvrteční zápas předčasně ukončila za stavu 3:6, 6:3, 4:1 pro Argentinku. Pučkovová se následně v tiskovém prohlášení omluvila a trvala na tom, že rozhodčího trefila neúmyslně. "Vůbec jsem nekoukala, kam ten míček letí," uvedla 88. hráčka světa.

Poté, co k incidentu došlo, zavolala umpirová sudí supervizorku turnaje Melanii Tabbovou, jež po rozhovoru s Pučkovou, postiženým sudím a jeho kolegy rozhodla o diskvalifikaci. "Stoprocentně jí věřím, že nechtěla rozhodčího trefit. Ani se nedívala jeho směrem. Prostě ve frustraci po prohraném bodu odpálila míček," uvedla Tabbová, ovšem dodala, že neúmyslné chování tenistku neomlouvá.

"Nezáleží pouze na úmyslu. Jde o důsledek jejího chování. A ona trefila sudího, jenž má na koleně podlitinu, protože to schytal hodně tvrdě. Určitě to nechtěla, ale stalo se," dodala zástupkyně WTA.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner