Hlavní obsah

H+H spolu vydržely pět let, za jejich rozchodem senzaci nehledám, říká Pála

Rozpad deblového páru Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková nepovažuje fedcupový kapitán Petr Pála za nic výjimečného. Naopak vyzdvihl, že spolu tenistky vydržely pět let a je teoreticky možné, že stříbrné medailistky z olympiády v Londýně v týmové soutěži spolu do čtyřhry nominuje.

Foto: Sport.cz

Andrea Hlaváčková (vlevo), vedle ní Lucie Hradecká, dále pak Klára Zakopalová, kapitán fedcupového týmu Petr Pála, Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

Článek

"Rozchod je rozhodnutí jejich individuální kariéry a není nic výjimečného, že se páry rozcházejí. Vydržely spolu pět let, což je velmi dobrý a nehledal bych za tím senzaci. To se stává, to já znám velmi dobře," řekl ČTK Pála, bývalý desátý deblista světa, který vyhrál v kariéře na okruhu ATP sedm titulů s pěti různými partnery.

Pár přezdívaný H+H spolu získal jedenáct titulů včetně French Open 2011 a letošního US Open. Rozchod iniciovala Hlaváčková, která chce v příští sezóně hrát s Lucií Šafářovou. Hradecká bude nastupovat s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou.

Pála přeje oběma první stovku v žebříčku

"Nedokážu odhadnout, jak se jim bude dařit s novými partnerkami, ale navázat na jejich výsledky bude těžké," řekl Pála. "Přál bych jim, aby se obě prosadily víc ve dvouhře a vrátily se do stovky," řekl kapitán. V žebříčku dvouhry je Hlaváčková aktuálně až na 141. místě a Hradecká ještě o sedm pozic níže.

Z pohledu Fed Cupu se nezdá být rozchod deblistek zásadním problémem. Za Česko hrály Hlaváčková s Hradeckou čtyřhru pouze dvakrát a vždy za rozhodnutého stavu; loni v Praze ve finále proti Itálii a letos v 1. kole proti Austrálii.

První kolo roku 2014 budou tenistky hrát začátkem února ve Španělsku a kapitán nominaci oznámí na Australian Open. "Zvolím co nejsilnější sestavu jako vždy," řekl Pála, který vedle jasné jedničky Petry Kvitové vybírá z dalších šesti hráček. "Klidně je nominuju, když se bude zdát, že to bude nejlepší varianta pro tým," naznačil kapitán, že by případně dal Hlaváčkovou s Hradeckou na čtyřhru dohromady.

Reklama