Hlavní obsah

Tomáš Petera se stal kapitánem tenistek ve Fed Cupu

Tomáš Petera se stal novým kapitánem fedcupového týmu. Spolumajitele agentury Česká sportovní a mimo jiné bývalého trenéra Petra Kordy schválil ve funkci, stejně jako celý nový realizační tým, výkonný výbor tenisového svazu. "Vážím si toho, že si mě hráčky vybraly a beru to jako výzvu," vzkázal Petera ze Spojených států.

Článek

Tam může tenistky sledovat na turnajích v Indian Wells a Key Biscayne. České družstvo má podle jeho slov velkou perspektivu. "Je šance to v budoucnu dotáhnout dost vysoko," doufal Petera a věřil, že tým složí z nejlepších domácích hráček, které budou k dispozici.

Poprvé se Petera v roli kapitána představí v prvním kole Světové skupiny II proti Japonsku. Zápas se bude hrát 23. a 24. dubna a místo Ostravy, kterou neschválila mezinárodní federace, bude dějištěm štvanická antuka v Praze. Fed Cup se na Štvanici vrátí po sedmi letech, tehdy tam Češky prohrály s Itálií.

Petera kromě Kordy například spolupracoval s Bohdanem Ulihrachem a Martinem Dammem a na turnajích strávil přes šest let. "Už se mi po vrcholovém tenisu začalo trochu stýskat a těším se na dva týdny v roce u fedcupového týmu," řekl Petera.

Na kapitánské židli vystřídá Petru Píchalovou-Langrovou, které vypršel kontrakt a nový po dohodě s tenisovým svazem již nepodepsala. Dalšími členy realizačního týmu jsou trenéři David Kotyza, Jiří Fencl a masér Martin Janoušek.

Reklama