Hlavní obsah

Djokovič v deblu nenastoupí. Hrají Bozoljac se Zimonjičem

Bělehrad

V pátek neztratil příliš energie, přesto se Novak Djokovič rozhodl, že od 16 hodin nenastoupí v klíčové čtyřhře daviscupového finále. Společně s Nenadem Zimonjičem bude síle českého páru Tomáš Berdych, Radek Štěpánek čelit Ilja Bozoljac.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Srb Novak Djokovič se v klíčové čtyřhře finále Davis Cupu neobjeví

Článek

Podle předzápasových předpokladů je debl nejdůležitějším utkáním víkendu. A Češi mají společnou bilanci ve čtyřhře při Davis Cupu 13:1. „Jejich rozhodnutí, koho dají do deblu, ale bylo natolik nepředvídatelné, že jsme se jím moc nezabývali a soustředili se na jen na sebe," tvrdil zastupující kapitán Vladimír Šafařík.

V pátek po Berdychově duelu s Lajovičem přitom naznačoval domácí šéf lavičky Bogdan Obradovič, že Djokovičův sobotní start je pravděpodobný. „Novak je výjimečný sportovec a všichni víme, jak moc chce naše vítězství Srbska. Naší společnou vizí je, aby naše země měla co nejvíce titulů. Pokud máte v mužstvu Djokoviče, tak není důvod se kohokoli bát," poznamenal Obradovič.

Berdych se Štěpánkem už v Davis Cupu proti Djokovičovi se Zimonjičovi nastoupili před třemi lety v bělehradském semifinále a byl to slovy momentálně nemocného kapitána Jaroslava Navrátila „neskutečnej klacek".

Debl klíčem k vítězství

Po zahřívací úvodní sadě Češi naprosto opanovali kurt, Djokovič štípal vztekle rakety a Srbové dvakrát těsně unikli ‚kanárovi'. B+Š vyhráli 3:6, 6:1, 6:4, 6:1. A vzpomínka na tuto lekci možná Obradoviče varovala. I když loni ve čtvrtfinále v Praze to od Berdycha se Štěpánkem slízli i Bozoljac se Zimonjičem...

Djokovič je ale i na lavičce pořádný hecíř a může davy v hale pěkně vybláznit. Až dosud se přitom předpovědi o ďábelském prostředí nenaplnily. „Zahájení bylo bouřlivé, ale tam se to odbylo. Díky rozhodčím nedocházelo k excesům. Radek hrál výborný zápas a Tomáš utkání kontroloval, takže jsme lidem nedali důvod k něčemu divokému," tvrdil Šafařík.

I srbští fanoušci ale vědí, že debl je klíčem k trofeji. „Musíme se dobře vyspat a uspět. Však kluci Jardovi Navrátilovi do telefonu zpívali: My tu mísu stejně vyhrajem!" řekl Šafařík.

Reklama

Související témata: