Hlavní obsah

Berdych by raději hrál Davisův pohár jednou za dva roky

Dubaj

Český tenista Tomáš Berdych by přivítal, kdyby se Davisův pohár hrál ve dvouletém cyklu. Dvojnásobný vítěz slavné týmové soutěže se domnívá, že současný herní formát snižuje její hodnotu. Berdych to řekl v Dubaji, kde bude v nadcházejícím týdnu plnit roli třetího nasazeného hráče turnaje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenista Tomáš Berdych oslavuje vítězství po utkání 1. kola Davis Cupu s nizozemským Igorem Sijslingem.

Článek

Berdych společně s Radkem Štěpánkem dotáhli český tým v posledních dvou letech k dvakrát k zisku "salátové mísy", podle světové šestky si ale tyto triumfy vybraly daň na jeho individuální kariéře. "V posledních dvou letech jsem zmeškal osm týdnů kvůli Davis Cupu - čtyři na zápasy a pak ty čtyři týdny poté. To je člověk úplně mrtvý na to, aby hrál turnaj nebo dokonce i jen trénoval," řekl Berdych.

V úvodním kole nového ročníku pomohl Berdych k výhře 3:2 nad Nizozemskem, zatím ale oficiálně neoznámil, zda bude v reprezentaci pokračovat. V dubnovém čtvrtfinále čeká český tým cesta do Japonska. V případě úspěchu by následovalo v září semifinále a po dvouměsíční pauze finále koncem listopadu.

Berdychovi se takové rozložení zápasů nelíbí. "Končí to hodně pozdě a z těžké sezóny to dělá ještě těžší. Myslím, že dává smysl a že by to hráči uvítali, kdyby se hrál Davisův pohár jednou za dva roky," řekl osmadvacetiletý vítěz devíti titulů na okruhu ATP.

Reklama