Hlavní obsah

Berdych vynechá Davis Cup, chtěl víc času na sebe. O velké peníze si ale zahraje za Singapur

Více času pro svoji sólovou kariéru si slibuje Tomáš Berdych poté, co zabalil účast v letošním Davis Cupu. Start v jiné týmové soutěži si však vzápětí pro změnu vzal na svá bedra. Český tenista bude hrát na konci sezóny v Asii nově založenou International Premier Tennis League po boku dalších světových hvězd. Při nedělním draftu v Dubaji byl Berdych zařazen do týmu Singapuru spolu s Američany Serenou Williamsovou a Andrem Agassim, Australany Lleytonem Hewittem, Patem Rafterem a Nickem Kyrgiosem, Slovenkou Danielou Hantuchovou a Brazilcem Brunem Soaresem.

Foto: Saleh Salem, Reuters

Tomáš Berdych při turnaji v Dubaji.

Článek

Soutěž, jejíž vznik iniciovala bývalá světová deblová jednička Ind Maheš Bhúpathí, se bude hrát od 28. listopadu do 20. prosince, časově je tedy dost náročná. S Berdychovým týmem Singapuru se v ní objeví také družstva Hongkongu, Bangkoku, Kuala Lumpuru a Bombaje. Hrát se bude systémem doma - venku, vzorem pro organizátory se stal formát Twenty20 z indické ligy kriketu.

Týmy se budou utkávat na tři vítězné sety, přičemž do každé sady nastoupí jiní soupeři. Zápasy se budou skládat z mužské a ženské dvouhry, mužské čtyřhry, mixu a duelu mužských legend.

Mezi účastníky jsou i Španěl Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič, Běloruska Viktoria Azarenková, Švýcarka Martina Hingisová či Američan Pete Sampras. Soutěž bude podle všeho velmi lukrativní záležitostí. Podle listu Sydney Morning Herald lákali pořadatelé světovou jedničku Nadala na honorář ve výši jednoho miliónu dolarů za večer.

Reklama

Související témata: