Hlavní obsah

Štěpánek: Vidina čtvrtého titulu z Prostějova je lákavá

Prostějov

Ještě minulý týden bojoval tenista Radek Štěpánek na grandslamovém Roland Garros v Paříži. Poté, co vypadl ve 3. kole s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, ale rychle vyrazil na antukový challenger do Prostějova, kde plní roli nejvýše nasazeného hráče na turnaji, který už v minulosti třikrát ovládl. Prosadí se i počtvrté?

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Radek Štěpánek ještě nedávno bojoval na French Open, teď se snaží o čtvrtou výhru v Prostějově.

Článek

Byla pro vás účast v Prostějově velkým dilematem?

Ani na vteřinu jsem neváhal. Je to skvělý turnaj, kvalitně obsazený, pro mě takové malé pokračování French Open. Když jsem přijel, byl jsem trochu unavený, ale setřepal jsem to během dvou tréninků.

V úvodním kole jste si znovu zahrál s Argentincem Argüellem, kterého jste v Paříži porazil až v pěti setech. Neměl jste ze soupeře obavy?

Měl jsem s ním v Paříži hodně těžký duel, ale také jsem věděl, že jsem ho vyhrál. A myslím, že tahle vzpomínka ho zlomila. V prvním setu jsem ho sice nechal vrátit do hry, ale chytil jsem začátek druhého setu, hrál agresivněji a zápas jsem od té doby kontroloval.

Můžete být prvním, kdo prostějovský turnaj vyhraje čtyřikrát. Je to lákavé?

Samozřejmě. Každé vítězství je cenné a potěší. Mám ale za sebou jen dvě utkání. Všichni, co sem přijeli, chtějí vyhrát a já jsem jedním z nich.

Je vám pětatřicet let. Co vás táhne dál?

Jsem fyzicky dobře připravený a slouží mi naštěstí i zdraví. A tenis mám pořád rád. Baví mě stejně, jako když jsem začínal hrát coby malé dítě na zdi. Je to každodenní motor.

Reklama

Související témata: