Hlavní obsah

Rosol porazil ve finále Veselého a oslavil druhé vítězství na Prague Open

Praha
Aktualizováno

Tenista Lukáš Rosol vyhrál podruhé v kariéře challenger Prague Open. Při premiéře antukového podniku v pražské Stromovce na Spartě ve finále porazil krajana Jiřího Veselého po setech 3:6 a dvakrát 6:4.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jiří Veselý (vlevo) nastoupil proti Lukáši Rosolovi ve finále tenisového challengeru Prague Open v Praze.

Článek

Utkání daviscupových reprezentantů nabídlo vyrovnaný boj. Rosol zápas ukončil po více než dvou hodinách na kurtu vítězným prohozem.

Nejvýše nasazený hráč turnaje Rosol vyhrál Prague Open i v roce 2011 ještě na Štvanici. Tento týden na Spartě dokázal třikrát z pěti zápasů vyhrát třísetovou bitvu. „V šatně před finále jsem si trenérovi (Ctislavu Dosedělovi) stěžoval na špatné začátky a on mě uklidňoval a říkal, nevadí, hlavně když bude dobrý konec. Jsem rád, že jsem to zvládl," řekl 56. hráč světa Rosol po finále v rozhovoru na kurtu.

V prvním setu finále dominoval Veselý, z minulého týdne vítěz challengeru v Prostějově, který předtím Rosola porazil v 1. kole Roland Garros. „Přeservíroval mě," řekl Rosol. Od druhého setu ale zkušenější ze soupeřů zlepšil podání a zápas otočil. „Uklidnil jsem se a srovnal. Změnil jsem postavení na returnu, varioval jsem, abych se do toho dostal, což se mi povedlo, a jsem rád, že jsem to dovedl do vítězného konce," řekl.

Ještě v neděli odjede osmadvacetiletý Rosol do Nizozemska. Během pár hodin si bude muset z antuky zvyknout na trávu, protože je možné, že na turnaji v Hertogenboschi bude hned v pondělí hrát 1. kolo. „To bude trošku oříšek, ale důležité bude připravit se na Wimbledon, to je to hlavní," konstatoval Rosol.

Challenger Prague Open (antuka, dotace 42 500 eur):
Dvouhra - finále:
Rosol (1-ČR) - Veselý (2-ČR) 3:6, 6:4, 6:4.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori