Hlavní obsah

Loňská vítězka Bartoliová ani po návratu do Wimbledonu skončené kariéry nelituje

Londýn

Francouzská tenistka Marion Bartoliová se poprvé od loňského triumfu ve Wimbledonu vrátila do All England Clubu, pocítila ale jen lehkou nostalgii. Lítost nad ukončením kariéry, ke kterému se devětadvacetiletá hráčka rozhodla měsíc po zisku titulu, se prý stále nedostavila.

Foto: Scott Heavey/aeltc Pool, Reuters

Úřadující wimbledonská vítězka Marion Bartoliová.

Článek

„Svého rozhodnutí vůbec nelituju," řekla Francouzka, jíž ke konci kariéry donutily problémy s ramenem. Potíže s ním prý má stále a v žádném případě nepomýšlí na návrat, ve Wimbledonu by se letos měla představit jen ve čtyřhře legend.

Z tenisové minulosti se jí nejvíce stýská po úplném závěru loňského wimbledonského turnaje. „To, co mi nejvíc chybí, je posledních pět vteřin finále, když jsem zahrála eso a věděla jsem, že to bude eso," přiznala Bartoliová, jež na triumf ve Wimbledonu čekala déle než jakákoli jiná vítězka grandslamového turnaje před ní. Titulu se dočkala až při 47. startu na podniku „velké čtyřky".

„To, co mi rozhodně nechybí, jsou rána, kdy se vzbudíte, a celé tělo vás bolí. A tréninkové jednotky, které si musíte zamluvit, a časové rozpisy, které musíte mít na každý den připravené," dodala.

Čest zahájit druhý hrací den na centrálním dvorci letos místo vítězky převezme poražená finalistka Sabine Lisická. Bartoliová hodlá zápas německé tenistky sledovat z hlediště. „Jsem pozvaná do královské lóže. Když do té doby nevyvedu nějakou hloupost, budu tam," řekla Bartoliová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík