Hlavní obsah

Djokovič je letos nezastavitelný. Ukončí nadvládu Nadala na French Open?

Praha

Srbský tenista Novak Djokovič své konkurenty letos doslova válcuje, má za sebou sedmnáct vítězných zápasů a jako vůbec první muž v historii vyhrál všechny tři úvodní turnaje série Masters v sezóně. V Monte Carlu zvládl i na antuce bez větších problémů zdolat krále tohoto povrchu Rafaela Nadala, a tak se logicky nabízí otázka, zda Španěla nesesadí i z trůnu na blížícím se French Open?

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Novak Djokovič behěm finále s Tomášem Berdychem.

Článek

Nadal s výjimkou jedné sezóny vládne na pařížském Roland Garros už od roku 2005, prohrál zde jen jediný zápas se Švédem Robinem Söderlingem, od té doby tu ale vybojoval pět titulů v řadě. Pohár pro vítěze French Open tak pochopitelně chybí ve sbírce Novaka Djokoviče, který se v Paříži zatím dokázal jen dvakrát dostat do finále.

Rozdíl ve formě srbské světové jedničky a Nadala se nyní zdá být poměrně značný a Djokovič si jistě dělá právem nárok na zkompletování sbírky grandslamových triumfů. „Jenže Djokovič byl hodně dobrý i v roce 2011, 2012 nebo 2013. Někdy toho vyhrajete více, jindy méně, ale je velmi těžké vyhrát všechno. On měl neuvěřitelnou i sezónu 2011, stejně jako má teď. K tomu mu můžu jen pogratulovat," nedělal si Nadal velkou hlavu z aktuálních prognóz.

„Ostatní hráči prostě musí akceptovat, že momentálně je on světovou jedničkou," pokračoval Nadal, jenž po návratu na kurty po vleklých zdravotních potížích zatím stále není ve své top formě.

„Letos musím dělat věci opravdu správně, abych se mohl dostat zpět na vysokou úroveň a mohl mu na kurtu znovu čelit. Tenisově se ale cítím mnohem lépe než před pár týdny. Budu se snažit se co nejvíce zlepšit a ještě překonat své výkony, které jsem předvedl v Monte Carlu," slíbil svým fanouškům aktuálně čtvrtý hráč světa.

Kdo vyhraje letošní French Open?
Rafael Nadal
15 %
Novak Djokovič
47,2 %
Roger Federer
11,1 %
Andy Murray
1,3 %
Tomáš Berdych
22,5 %
Jiný hráč
2,9 %
Celkem hlasovalo 8928 čtenářů.

Reklama

Související témata: