Hlavní obsah

Murray na Turnaji mistrů startovat musí, nařídil šéf ATP

Za své s největší pravděpodobností vezme plán britského tenisty Andyho Murrayho, že by obětoval Turnaj mistrů na úkor finále Davisova poháru. Třetí hráč světa v podobném duchu hovořil po postupu Británie do finále Davis Cupu, prezident ATP Chris Kermode mu ale připomněl, že k tomu nemá oprávnění.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Andy Murray musí řešit zapeklitý problém.

Článek

Murray v rozhovoru pro rádio BBC prohlásil, že pokud domácí finalista Belgie zvolí za povrch antuku, nebude mít dost času na to, aby se z tvrdého povrchu, na němž se hraje v Londýně Turnaj mistrů, přeorientoval na povrch z drcených cihel. „Nad Turnajem mistrů bude viset velký otazník, pokud budeme hrát (Davisův pohár) na antuce," prohlásil Murray po vítězném semifinále týmové soutěže proti Austrálii.

Belgičané ve středu oznámili, že Murrayho a spol. přivítají během finálového víkendu 27. až 29. listopadu v Gentu, a skutečně na antuce. Jen pro upřesnění - Turnaj mistrů končí 22. listopadu.

Na Turnaji mistrů zdraví hráči startovat musí

„Turnaj mistrů je povinný podnik ATP Tour a všichni hráči, kteří se kvalifikují, s výjimkou hráčů zraněných, jsou povinni se zúčastnit," uvedl v oficiálním prohlášení Kermode.

„Murray má za sebou fantastickou sezónu a vysloužil si účast mezi nejlepšími osmi hráči v sezóně. Jsme si vědomi komentářů, které Murray pronesl po (semifinále) Davis Cupu v Glasgow. Ale přesto očekáváme, že pokud bude zcela fit, Andy se zúčastní tohoto posledního turnaje sezóny," dodal šéf ATP Kermode.

To ale staví Murrayho do pozice, v níž se nemůže zachovat podle svých preferencí. „Pokud bych se (na Turnaji mistrů) dostal do finále, hrál bych pět zápasů v řadě a pak bych potřeboval pár dní na odpočinek. To znamená trénovat jen dva dny na antuce před finále Davis Cupu a to pro mě není dost. Potřebuji víc času, abych se znovu adaptoval na antuku," říkal dvojnásobný grandslamový vítěz.

Jak tenhle problém Murray vyřeší?

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner