Hlavní obsah

Pála před nedělí: 1:1 je dobrý stav, ale 3:2 bude lepší

Sobotní dvouhry Fed Cupu v Kluži obrátily papírové předpovědi, ale i tak je stav úvodního kola zápasu Rumunsko-Česko vlastně očekávaný. O český bod se postarala Karolína Plíšková, domácí zařídila Monica Niculescuová. „Sedneme si, poradíme se a v neděli se uvidí,“ říká před dnešním rozuzlením kapitán Petr Pála.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kapitán ženské tenisové reprezentace Petr Pála.

Článek

Překvapila vás Karolína?

S Halepovou to byl fantastický zápas. Po prvním prohraném setu, který byl hodně náročný a těsný, se dokázala zvednout a využít zaváhání Simony, která si trochu oddechla, když vyhrála první sadu. Pak už do toho Kája začala víc chodit a vycházelo jí to, za což jsem rád.

Jenže Kvitová svou mimořádnou fedcupovou bilanci nepotvrdila.

Pétě od začátku moc nešly nohy, ale bojovala s tím. Bylo vidět, že letos nemá moc odehraných zápasů, od posledního Fed Cupu vlastně jen dvě utkání v Melbourne. Ono je těžké hrát proti člověku s takovým stylem hry, jako měla Niculescuová.

Byla podle vás nějaká šance na obrat?

I když se Petře nedařilo, tak se z toho snažila dostat. Chybělo ale pár věcí. Musela by se ještě trošku zlepšit. Když zahrála dobrou výměnu, tak potom třeba zkazila lehký balón. Niculescuová to odehrála dobře od začátku do konce, já ji takhle moc hrát neviděl. Ten její styl je hodně nepříjemný. Když mi přišlo, že se Péťa zvedá, tak Rumunka zaservírovala, nebo zahrála dobrý míč.

Nelitujete? Stav 2:0 po prvním dnu by byl mnohem nadějnější.

1:1 je dobré, ale samozřejmě 3:2 bude ještě lepší. Uvidíme, co přinese neděle.

Reklama