Hlavní obsah

Hewitt dal do hry všechno, ale nestačilo to

Tenista Lleyton Hewitt se rozloučil s grandslamovým turnajem Australian Open překvapivě už ve druhém kole. Třetí nasazený domácí hráč ve čtvrtek nestačil na Juana Ignacia Chelu a argentinskému soupeři podlehl 4:6, 4:6, 7:6 a 2:6.

Článek

Tentokrát jejich duel neprovázela tak napjatá atmosféra jako v loňském roce. Tehdy ve třetím kole završil Chela sérii úmyslných úderů na tělo a obscénních gest plivancem směrem na Hewitta, za což pak dostal pokutu dva tisíce dolarů.

Čtyřiadvacetiletý loňský finalista srazil nečekanou prohrou na minimum naděje australských fanoušků na úspěch domácího tenisty. Pořadatelé prvního grandslamového turnaje sezony čekají na vítězství svých barev od roku 1976, kdy triumfoval Mark Edmondson. "Dal jsem do toho všechno, dneska to ale prostě nestačilo," řekl Hewitt.

Ve třetím setu si Australan musel vyžádat ošetření nohy a léky na bolest. "Už jsem prohrával o dva sety, když se to stalo. Musel jsem kvůli tomu změnit svůj pohyb po kurtu. Kdykoliv jsem došlápl pořádně na levačku, byl se mnou konec," řekl Hewitt, jenž kvůli zranění nohy a očekávanému přírůstku do rodiny vynechal poslední dva měsíce minulé sezóny.

Loňské finále maximem

Vyřazením ve druhém kole si šestý hráč světa připsal nejhorší výsledek v Melbourne od roku 2002, kdy neuspěl hned v prvním zápase. Před rokem jeho cestu pavoukem zastavil až v boji o titul Rus Marat Safin. To byl také největší Hewittův úspěch z deseti účastí na Australian Open.

Chelovi se podařilo to, co před ním nedokázal český tenista Robin Vik. Ten ve čtvrtém setu podával na vítězství v zápase, ale nakonec pětisetovou bitvu v prvním kole prohrál.

Reklama