Hlavní obsah

Martina Navrátilová se těší na herní návrat v Praze

Jirka G. NovákSport.cz

Po dlouhých dvaceti letech budou moci čeští příznivci tenisu vidět v akci v soutěžním zápase živoucí legendu tohoto sportu, Martinu Navrátilovou. Česká rodačka přislíbila účast na květnovém turnaji ECM Prague Open 2006, který loni zažil úspěšnou premiéru. Na pražské Štvanici nastoupí Navrátilová v dámské čtyřhře. Na turnaji se mohla představit i před rokem.

Článek

"Loni už jsem ve stejném termínu slíbila účast v Římě, takže z toho sešlo. Letos má turnaj nový termín, mohla jsem vybírat mezi Berlínem a Prahou. Samozřejmě, že jsem si vybrala Prahu," řekla bezprostřední Navrátilová na tiskové konferenci, kterou vyplnila svůj třídenní program v Čechách a její pravidelný trénink na Štvanici. Nějakou nostalgii si před návratem nepřipouští. "Já jsem nikdy moc nostalgická nebyla," tvrdí.

Poslední soutěžní zápas v ČR před 20 lety

Poslední soutěžní zápas na českém území absolvovala Navrátilová v památném finále Poháru federace 1986, kdy jako členka amerického týmu porazila Hanu Mandlíkovou. Před deseti lety vyprodala Štvanici při exhibici s Mary Pierceovou, naposledy v ČR hrála v roce 1999 v charitativní čtyřhře s Janem Kodešem v rámci projektu Pahorek na obnovu Stromovky. Do Čech jinak jezdí pravidelně dvakrát nebo třikrát za rok.

"Naposledy jsem tu byla koncem září. Zpravidla za mnou jezdila máma do Ameriky, ale má teď zdravotní problémy, takže sem asi budu jezdit častěji," řekla Navrátilová, která během pražského turnaje bude nejspíše bydlet u rodičů v Řevnicích. "Jsem ráda, že mám znovu příležitost tady hrát," neskrývala nadšení bývalá světová jednička, která v říjnu oslaví padesáté narozeniny.

V Praze chce předčasně oslavit padesátiny

Ředitel turnaje ECM Prague Open Vladislav Šavrda poprvé Navrátilovou kontaktoval při loňském Wimbledonu, kde se dozvěděl o jejím předběžném zájmu hrát v roce jejích kulatých narozenin v Praze. Zatím není jasné, kdo s ní nastoupí v deblové dvojici. V úvahu připadá Jihoafričanka Liezel Huberová, sama hráčka také projevila zájem hrát s Květou Peschkeovou.

Loni Navrátilová odehrála patnáct turnajů ve čtyřhře a jeden vyhrála. Celkem během dlouhé kariéry vyhrála 167 titulů ve dvouhře a ještě o sedm více v deblu. Z komunistického Československa emigrovala před 30 lety a nyní žije v Sarasotě na Floridě. Slavná Martina je nesmírně populární na celém světě, v současnosti ji ve Spojených státech vychází kniha o zdravé výživě.

Reklama