Hlavní obsah

Podraz na tenisty i fanoušky? Tohle už je moc. Kdo to dovolil? zuřily hvězdy na French Open

Paříž

Dvě velká překvapení, hodně deště a také spoustu zlé krve přinesl úterní program tenisového French Open. Z turnaje vypadly nasazená dvojka Agnieszka Radwaňská a šestka Simona Halepová, které po vyřazení spílaly organizátorům za to, že je nechali hrát ve zdraví ohrožujících podmínkách.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Polak Agnieszka Radwaňská během úterní dohrávky duelu s Bulharkou Pironkovovou.

Článek
Fotogalerie

Radwaňská měla z neděle dobře rozehraný zápas se 102. hráčkou světa Cvetanou Pironkovovou, když vedla 6:2 a 3:0. Ve vlhkých podmínkách se ale vůbec nedokázala dostat do hry, prohrála deset gamů za sebou a povolila soupeřce senzační obrat.

„Před pár lety jsem prodělala operaci a v takových podmínkách prostě nemohu hrát," stěžovala si na tiskové konferenci Polka, která si nechala během třetího setu ošetřovat pravou ruku.

Jak se mohlo hrát v dešti?

„Jsem opravdu překvapená a naštvaná, že jsem musela hrát v dešti. Tohle přeci není desetitisícový turnaj (turnaj s nejnižší dotací na profesionálním okruhu), ale grandslam. Jak vůbec můžete povolit, aby se hrálo v dešti?" ptala se světová dvojka.

„Nevím, kdo tohle povolil. Ale asi mu bylo jedno, co si myslíme my. Asi se staral o úplně jiné věci," rýpla si sedmadvacetiletá hráčka.

Na co konkrétně narážela, už nechala nezodpovězené. Nicméně faktem je, že zatímco v pondělí museli pořadatelé kvůli kompletně zrušenému programu fanouškům vracet peníze za vstupenky, v úterý díky takřka přesně odehraným povinným dvěma hodinám nic vracet nemusejí.

Fanouškům zkrátka musí dvě hodiny tenisu v dešti za vysoké vstupné stačit.

Hrozilo zranění

Podobně byla rozladěná i Halepová, která rovněž přes dobře rozehraný první set v dohrávce nestačila a podlehla Australance Stosurové.

„O hráče se podle mě nikdo vůbec nezajímá. Ani mi nevadí, že jsem dnes prohrála, spíš to, že jsem si málem poranila záda. Proč jsme vlastně musely hrát?" rozčilovala se Rumunka.

„Kurt byl špatný, míče byly totálně nasáklé vodou. Cítila jsem bolest v zádech i achilovce. Sam (Stosurové) tyhle podmínky seděly asi přecijen víc, protože hraje víc topspiny," stěžovala si.

To muži projevili méně poslušnosti a vzali rozhodnutí do vlastních rukou. Třeba David Goffin s Ernestsem Gulbisem shodně odmítli v utkání pokračovat za stavu 3:0 pro Lotyše.

Reklama