Hlavní obsah

Návrat legendy zkomplikoval déšť! Maestro se rozehrával v oblacích

Stuttgart

Bolesti zad odezněly a světový tenista číslo tři Roger Federer se po pauze vrátil na kurty na travnatém turnaji ve Stuttgartu, comeback však trval jen zhruba 20 minut. Utkání 2. kola proti osmnáctileté americké naději Tayloru Fritzovi (65. v žebříčku ATP) bylo v prvním setu za stavu 4:3 pro nasazenou jedničku přerušeno kvůli dešti a dohrávat se bude ve čtvrtek, na kdy byl přeložen i původně na středu naplánovaný zápas Radka Štěpánka s turnajovou dvojkou, Chorvatem Marinem Čiličem.

Federer vs Haas v oblacích

 
Článek

Sedminásobný švýcarský vítěz Wimbledonu se tak paradoxně na kurtu zřejmě zdržel více při neobvyklé prezentaci turnaje, při níž sehrála bývalá světová jednička několik výměn s domácím Tommym Haasem na střeše Cloud 7, nejvyšší obytné budovy v městě. Více než 60 metrů nad zemí!

„Užil jsem si to, vážně. Nádherný výhled, na druhé straně sítě můj dobrý přítel. Samá pozitiva," usmíval se spokojeně čtyřiatřicetiletý Federer, který si minulý měsíc před turnajem v Madridu poranil záda a přetrvávající potíže ho připravily i o grandslamové French Open.

Mercedes Cup ve Stuttgartu je pro rodáka z Basileje přípravou na Wimbledon, který začne o tři týdny později. Před slavným grandslamem na trávě chce švýcarský tenista ještě absolvovat jiný německý podnik ATP v Halle, kde by měl usilovat o rekordní devátý titul.

Reklama

Související témata: