Hlavní obsah

Plíšková - Kontaová 6:7, 6:3, 6:3Karolína Plíšková po obratu vyřadila i přemožitelku Kvitové. V Eastbourne si zahraje o titul

Eastbourne
Aktualizováno

Skvělý den prožila na trávě v Eastbourne pár dnů před začátkem Wimbledonu česká tenistka Karolína Plíšková. Nejprve dotáhla do vítězného konce čtvrtfinálový duel s Ruskou Jelenou Vesninovovu (6:1, 6:3). O pár hodin později pak vyřadila i přemožitelku Petry Kvitové, domácí Britku Johannu Kontaovou. Po vítězství 6:7, 6:3 a 6:3 si letos zahraje druhé finále.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Karolína Plíšková už je v semifinále turnaje v Eastbourne.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Plíšková si s o rok starší Kontaovou, která v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, poradila i v pátém vzájemném duelu. S nasazenou jedenáctkou sice ztratila první set v tie breaku, ale následující dvě sady vyhrála 6:3 a po dvou hodinách a 17 minutách se mohla radovat z postupu do finále.

„Johanna mně připravila pořádně těžkou bitvu. Byla to pro mě ta nejlepší příprava na Wimbledon. Dobře servíruji a jsem moc ráda, že dokážu vyhrávat vyrovnané zápasy," radovala se česká tenistka po vítězství.

Turnajová desítka může v sobotu navázat na dva týdny starý triumf z Nottinghamu, kde získala pátý titul na okruhu WTA.

Ve finále se rodačka z Loun utká s o tři roky starší Slovenkou Dominikou Cibulkovou, s níž dosud jediný vzájemný zápas prohrála. „Dominika je obtížná soupeřka, velká bojovnice. Když ale budu hrát jako dnes, určitě mám šanci vyhrát," čtyřiadvacetiletá Češka.

Hlaváčkovou připravily o postup do Wimbledonu křeče

Andrea Hlaváčková byla blízko postupu do hlavní soutěže dvouhry ve Wimbledonu, ale dramatický duel 3. kola kvalifikace s Rakušankou Tamirou Paszekovou dnes za stavu 3:6, 7:5 a 9:10 po třech hodinách a 40 minutách hry vzdala kvůli křečím. V posledním kole kvalifikaci prohráli na trávě v londýnském Roehamptonu také Adam Pavlásek a Barbora Štefková.

Hlaváčková, která si naposledy zahrála dvouhru v All England Clubu v roce 2014, odvrátila ve druhém setu za stavu 4:5 mečbol. Rakušanka v další hře podklouzla na síti, nechala si ošetřit podvrtnutý kotník a Hlaváčková druhou sadu získala.

V rozhodujícím třetím setu podávala 209. hráčka dvouhry Hlaváčková za stavu 5:4 na výhru, ale neuspěla. Poté odvrátila druhý mečbol a znovu měla šanci zápas dokončit při svém podání za stavu 8:7, ale nedostala se ani k mečbolu.

Za stavu 8:9 se nechaly ošetřit obě hráčky, ale větší problémy měla podle serveru wimbledon.com Hlaváčková. Bolest levé nohy se stupňovala a tenistka trpěla. Za stavu 9:9 a při výhodě Paszekové si vzala Češka další ošetření, pak prohrála výměnu a vzdala.

Devětadvacetiletou Hlaváčkovou po utkání ještě několik minut na dvorci ošetřovali. U české soupeřky zůstala i Paszeková a snažila se pomoct.

Štefková v duelu s Mandy Minellaovou vyhrála první set a ve druhém vedla 4:1, ale nakonec hráče z Lucemburska podlehla 6:4, 4:6 a 2:6. Pavlásek byl v kvalifikaci druhý nasazený a v rozhodujícím duelu nestačil na Rusa Alexandra Kudrjavceva, s kterým prohrál relativně jasně 3:6, 2:6 a 1:6.

Eastbourne (tráva, dotace 776 878 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (10-ČR) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:3
Kontaová (11-Brit.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:4
Cibulková (12-SR) - A. Radwaňská (1-Pol.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:3.
Dvouhra - semifinále:
Cibulková (12-SR) - Puigová (Portor.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová, Peschkeová (Něm./ČR) - Makarovová, Vesninová (3-Rus.) bez boje.
Nottingham (tráva, dotace 704 805 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Johnson (6-USA) - Anderson (1-JAR) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4.
Semifinále:
Cuevas (2-Urug.) - Müller (8-Luc.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:4.
Johnson (6-USA) - Seppi (7-It.) 6:4, 6:4.
Kvalifikace na Wimbledon (Roehampton):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Kudrjavcev (Rus.) - Pavlásek (2-ČR) 6:3, 6:2, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Paszeková (7-Rak.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 5:7, 10:9 skreč
Minellaová (17-Luc.) - Štefková (ČR) 4:6, 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: