Hlavní obsah

Vítěze dvouhry US Open čekají rekordní prémie 3,5 miliónu dolarů

White Plains

Tenisté si na letošním US Open rozdělí prémie z rekordní dotace 46,3 miliónu dolarů (1,132 miliardy korun), což je o čtyři milióny více než vloni. Vítězové dvouher od pořadatelů nejlukrativnějšího ze čtveřice grandslamových turnajů shodně inkasují 3,5 miliónu dolarů. Úřadující šampióni Novak Djokovič a Flavia Pennettaová získali před rokem v New Yorku šek na 3,3 miliónu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Vítěz US Open z roku 2009 Juan Martín del Potro se na letošním Wimbledonu vrátil na kurty po takřka dvouletém zranění ruky.

Článek

Zhruba desetiprocentní zvýšení odměn pocítí tenisté ve všech fázích turnaje včetně kvalifikace. Její dotace stoupne na 1,9 miliónu dolarů.

Poražení finalisté dvouher inkasují 1,75 miliónu dolarů, za porážku v 1. kole si tenisté z Flushing Meadows odvezou 43 300 dolarů. Vítězný deblový pár si rozdělí 625 000 dolarů, poražení získají 310 000.

US Open, které letos začne 29. srpna, má tradičně nejvyšší odměny ze všech grandslamových turnajů. Ve Wimbledonu si letos šampióni vydělali v přepočtu 2,59 miliónu dolarů, částku ale nepříznivě ovlivnil brexit a následný pokles libry. Na Roland Garros brali vítězové 2,24 miliónu dolarů a na Australian Open 2,73 miliónu dolarů.

Reklama