Hlavní obsah

Štěpánek parádně nachytal Djokoviče. Srbovi zahrál na housle a Kanaďané aplaudovali

Sedmatřicetiletý tenisový veterán Radek Štěpánek si i přes porážku 2:6, 4:6 se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ve třetím kole turnaje Masters v Torontu vysloužil od kanadského publika bouřlivý potlesk. Velkého favorita totiž na začátku druhé sady dokázal parádně nachytat.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek v duelu s Novakem Djokovičem v Torontu.

Článek

Štěpánek se v Torontu úspěšně prokousal kvalifikací a následně zaskočil čtrnáctého nasazeného Francouze Paireho. Po vítězství ve druhém kole nad Kanaďanem Polanským už měl dávno splněno a zápas se svým kamarádem a světovou jedničkou si tak mohl náležitě užít.

V první sadě sice příliš velký odpor nekladl, ale na začátku druhého dějství Srbovi zatápěl. Hned v koncovce v úvodního gamu za stavu 40:40 se pořádně blýskl. Djokovič po náběhu na síť zahrával zdánlivě jasně vítězný bekhend do zcela odkryté části kurtu, jenže český bojovník míček doběhl a ještě stihl soupeře skvěle prohodit.

Vítězný míček oslavil pomyslnou hrou na housle a hecováním diváků, kteří jeho kousku nadšeně aplaudovali. Štěpánek navíc sebral Djokovičovi servis a dostal se do vedení 2:0. Jenže Srb sadu otočil a po jednom ze svých povedených míču Štěpánkovi houslovou oslavu oplatil.

„Hrát s Radkem je velká zábava. Patří k mým nejlepším kamarádům na Tour. Je neuvěřitelné, co ve svém věku předvádí. Dokázal se prokousat kvalifikací a výborně tu hraje i čtyřhru. Má hromadu zkušeností, ví, jak tyhle zápasy na velkých turnajích hrát. Byla to s ním velká zábava," pochvaloval si rodák z Bělehradu po utkání.

Ve čtvrtfinále jej nyní čeká další Čech, Tomáš Berdych, s nímž má skvělou vzájemnou bilanci 24:2. „Musím se teď soustředit na odpočinek, zanalyzovat si dnešní zápas, co se mi povedlo a co by mohlo být lepší a zítra na to zase vlétnout," dodal Djokovič před duelem s českou jedničkou.

Reklama

Související témata: