Hlavní obsah

Nejlepší dvě Francouzky byly před finále Fed Cupu vyřazeny z týmu. A s nimi Paire

Francouzská tenisová federace provizorně vyřadila z reprezentačních výběrů Benoita Paireho, Kristinu Mladenovicovou a Caroline Garciaovou kvůli jejich vystupování na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Obě hráčky by přitom měly vést fedcupový tým v listopadovém finále proti českým obhájkyním titulu ve Štrasburku. Definitivní rozhodnutí má padnout 24. září.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Francouzský tenista Benoit Paire.

Článek

Podle dnešního prohlášení federace se všichni tři v Riu provinili proti jejím zásadám a poškodili pověst tenisu. Proto mají pozastavenou podporu od federace.

Paire, jenž v prvním kole olympijského turnaje vyřadil Lukáše Rosola, musel opustit francouzský tým už v Riu. Sedmadvacetiletý hráč, který figuruje v žebříčku ATP na 34. místě, se údajně zdržoval dlouhodobě mimo olympijskou vesnici nebo se vracel pozdě. Navíc se o hrách vyjadřoval pohrdavě, protože účastníci turnaje nezískávají žádné body do žebříčku.

"Francouzský tým není otevřený bar. Máme pravidla, která se musí dodržovat. Ve vesnici jsme ho příliš neviděli," komentoval šéf tenisového týmu Arnaud di Pasquale své rozhodnutí vyhodit Paireho z olympijské vesnice.

Hráčky kritizovaly zmatky kolem oblečení

Mladenovicová a Garciaová po vyřazení v prvním kole olympijského turnaje ve čtyřhře ostře kritizovaly národní tenistovou federaci za zmatky kolem oblečení. Stěžovaly si, že jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musejí mít jako deblový pár stejné oblečení. Mladenovicová tak musela těsně před utkáním půjčit své spoluhráčce výstroj. Druhý nasazený pár následně podlehl japonské dvojici Misaki Doiová a Eri Hozumiová. Mladenovicová uvedla, že zástupci federace jsou nekompetentní a za porážku mohli oni.

S Garciaovou byly strůjkyněmi francouzského postupu do finále Fed Cupu. V dubnovém semifinále proti Nizozemsku získaly každá bod ve dvouhře a na závěr uspěly v rozhodující čtyřhře.

Suspendace Paireho znamená, že nemůže být nominován do semifinále Davisova poháru s Chorvatskem, které se bude hrát ještě před jednáním federace 16. a 18. září. Paire však dosud v soutěži nenastoupil.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner