Hlavní obsah

Wawrinka se jako třetí kvalifikoval na Turnaj mistrů

New York

Švýcarský tenista Stan Wawrinka si triumfem na US Open zajistil účast na listopadovém Turnaji mistrů. Jistotu startu v Londýně získal jako třetí hráč v této sezóně, už dříve si místo vybojovali Srb Novak Djokovič a Brit Andy Murray.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Stan Wawrinka ve finále US Open porazil Novaka Djokoviče ve čtyřech setech.

Článek
Fotogalerie

"Na začátku sezóny je vždycky mým cílem, abych byl v osmičce a kvalifikoval se do Londýna. Je úžasné, že jsem si to místo letos zase zajistil po skvělých dvou týdnech v New Yorku," uvedl Wawrinka v oficiálním prohlášení.

Jednatřicetiletý třetí hráč světového žebříčku, jenž letos získal na okruhu ATP čtyři tituly, se na Turnaji mistrů představí počtvrté v kariéře. Při všech třech předchozích startech postoupil v Londýně do semifinále. V roce 2013 podlehl Djokovičovi, v předchozích dvou letech ho vyřadil krajan Roger Federer.

Další postupová místa v letošním žebříčku zatím drží Kanaďan Milos Raonic, Japonec Kei Nišikori, Francouz Gaël Monfils, Dominic Thiem z Rakouska a Španěl Rafael Nadal. Tomáš Berdych, jenž se zotavuje po zánětu slepého střeva, figuruje na první nepostupové deváté příčce.

Reklama

Související témata: