Hlavní obsah

Finále? Kdy to jen bylo naposledy? lovila v paměti Kvitová. Čisté rány, chválí odbornice

Skoro rok čekala na ten pocit. Petra Kvitová si po dlouhé pauze mohla vychutnat radost z postupu do finále tenisového turnaje. Ve Wu-chanu se v něm v sobotu od 9:30 utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Foto: Profimedia.cz

Radost Petry Kvitové na turnaji ve Wu-chanu

Článek

"Ani si nepamatuju, kdy jsem hrála finále naposledy. Jo, loni v Singapuru (na Turnaji mistryň). To už je dávno. Chvilku mi to trvalo a jsem ráda, že jsem znovu ve finále," říkala Kvitová po postupu do finále na tiskové konferenci.

Šestadvacetiletá Češka, která v průběhu turnaje vyřadila i světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa, v semifinále zničila světovou pětku Rumunku Simonu Halepovou 6:1, 6:2. Zdá se, že se potkala s formou... V sezóně, kdy na finále zatím čekala marně.

"Přijela jsem sem a rozhodně nečekala, že budu předvádět takové výkony. Je to ohromné," hodnotila spokojeně Kvitová.

Hra dvojnásobné wimbledonské vítězky budí respekt, Rumunce nedala šanci. "Je slyšet, jak čistě trefuje míčky," poznamenala komentátorka a bývalá britská tenistka Sam Smithová.

Necítí se nejlépe, ale chválila ji i soupeřka

Sama Kvitová se necítí nějak mimořádně dobře. "Fyzicky jsem na tom tak tak a jsem ráda, že jsem se nerozpadla, ale jakmile vstoupím na kurt, tak na únavu nemyslím," řekla Kvitová, jež má ve Wu-chanu za sebou kromě na pohled snadných soubojů i náročnou třísetovou bitvu s Kerberovou, kterou udolala až po třech hodinách a devatenácti minutách. Zato s Halepovou to byla hračka. "Odehrála jsem výborný zápas ve všech směrech a dostala ji pod tlak," libovala si Kvitová a chválila ji i soupeřka.

"Petra hrála výborně, úžasně. Zkoušela jsem něco změnit, ale vlastně jsem nevěděla co, protože trefovala míče tvrdě a přesně. Zatlačila mě dozadu a měla čas dělat, co chtěla," uvedla Halepová, kterou Kvitová porazila poprvé v kariéře.

Kvitová vyhrála zatím sedmnáct bitev o turnajový titul a šestkrát ve finále prohrála. Už teď má jistotu, že se v žebříčku WTA posune ze 16. na 13. místo. Výhrou by si ještě polepšila - na jedenácté. A přiblížila se k účasti na Turnaji mistryň v Singapuru.

Ve Wu-chanu zároveň může navázat na triumf z roku 2014. Ale proti bude světová dvanáctka Cibulková, která vyřadila z turnaje Karolínu Plíškovou. Se Slovenkou má Kvitová pozitivní bilanci 4:2, ale naposledy ji porazila před pěti lety v Linci. Poslední vzájemný zápas vyhrála již předloni v Indian Wells Slovenka. "Dominika se poslední dobou hodně zlepšila, takže to bude velký boj," řekla Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík