Hlavní obsah

Tenisové sestry dodržují vánoční tradici. Staršímu páru ulehčily každodenní boj

Praha

Agnieszka je současnou světovou trojkou, která loni vyhrála Turnaj mistryň, Urszula zase zářila v juniorské kategorii. Polské sestry Radwaňské to na tenisovém dvorci opravdu umějí a navíc mají i dobré srdce! Však posuďte sami.

Foto: Profimedia.cz

Polské sestry Urszula (vlevo) a Agnieszka Radwaňská.

Článek

Obě tenistky dodržely i letos dobročinnou tradici. Již poosmé v řadě se zapojili do tzv. projektu "Noble Box", který od roku 2001 pomáhá polským rodinám s finančními potížemi.

"Oplatky na Štědrý den a Noble Box patří mezi naše vánoční tradice," citují oficiální stránky WTA starší ze sester Radwaňských Agnieszku. "Naším hlavním cílem je pomoci potřebným," doplňuje sedmadvacetiletá úspěšná hráčka.

Letos se sestry rozhodly pomoci staršímu páru Eugenovi a Ursule. Ta bojuje s rakovinou, její manžel Eugene má zase v poslední době problémy se srdcem a navíc přišel i o práci, takže pár má starosti se vůbec uživit. "Rozhodli jsme se jim pomoci, protože jsou v obtížné situaci, a to nejen kvůli finančním, ale také zdravotním problémům. Doufáme, že jim tímto krokem pomůžeme ulehčit jejich každodenní boj," vysvětlila Agnieszka.

Spolu se sestrou tak vyrazily do supermarketu, vytasily svoje kreditní karty a nakoupily pro starší pár nejrůznější dárky. Vedle potravin neopomněly ani na čistící prostředky, sladkosti či parfémy. "S Ulou se vždycky snažíme kupovat dárky spolu, protože dvě hlavy jsou víc než jedna," dodala s úsměvem Agnieszka Radwaňská.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori