Hlavní obsah

Jednoruký tenista chce na okruh ATP. Nic není nemožné, říká

I když má jen jednu ruku, s raketou na kurtu válí. Novozélandský tenista Alex Hunt dostal pozvánku na domácí šampionát a sní, že jednou bude získávat body i do žebříčku ATP.

Foto: Sport.cz

Jednoruký tenista Alex Hunt.

Článek

Alex Hunt se narodil před třiadvaceti lety bez levé ruky. Už jako malý kluk se v šesti letech navzdory tomuto hendikepu rozhodl, že bude hrát tenis. S protézou na levé a raketou v pravé se mu ale daří. Donedávna byl lídrem týmu St. Mary´s College v kalifornské univerzitní lize v USA.

Letos v červenci se dokonce objevil na turnaji v kategorii Futures. V nizozemském Amstelveenu ve dvouhře neprošel v kvalifikaci přes první kolo a v deblu spolu s Britem Jamesem Markiewiczem prohráli hned úvodní zápas. Přesto však Hunt věří, že dostane další šanci, bude bodovat a jednou se dostane i do okruhu ATP.

„Chci ukázat všem lidem, kteří jsou na tom stejně jako já, že nic není nemožné," prohlásil Novozélanďan, který od svazu dostal pozvánku na domácí šampionát. Akce s názvem Te Anau Tennis Invitational je třetím největším turnajem v zemi a uskuteční se 28. a 29. prosince.

„Soutěžit proti nejlepším hráčům z mé země bude zážitek. Budu se snažit hrát co nejlépe. Chci si svou příležitost užít a třeba se mi povede postarat se o nějaké překvapení," prohlásil pro web stuff.co.nz hráč, který je novozélandském žebříčku v singlu na jednačtyřicátém místě.

Jediným problémem je pro jednorukého tenistu vítr. „Nikdy jsem nepoznal nic jiného, a proto je pro mě hrát s jednou rukou poměrně snadné. Problém mám akorát při nadhozech umělou rukou za větrného počasí," uzavřel Hunt.

Reklama