Hlavní obsah

Tenisová kráska chce zpátky mezi elitu. Pomůže jí staronový kouč?

Praha

Po raketovém vzestupu přišel strmý pád. Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová už druhou sezónu hledá svou ztracenou formu. Stále však věří, že její skvělé výsledky v roce 2014 nebyly náhodné, a že se v žebříčku vrátí mezi pět nejlepších.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová.

Článek

Když v roce 2014, tehdy teprve dvacetiletá Bouchardová, vlétla na okruh ATP jako kometa, každý jí předvídal kariéru z říše snů. A nebylo divu, vždyť si zahrála semifinále Australian Open, French Open a finále Wimbledonu. V něm sice podlehla Petře Kvitové, ale žebříčkem stoupala dál.  Do té doby talentovaná hráčka se najednou stala novou hvězdou, která díky svým skvělým výkonům byla dokonce pátou tenistkou světa.

O to bolestnější byl pro ni pád, který přišel další rok. Na Australian Open se ještě probojovala do čtvrtfinále, pak už ale většinou nepřešla přes první či druhé kolo. Naděje na lepší časy vysvitla v září na US Open, kde postoupila mezi šestnáct nejlepších tenistek. Před osmifinále však rodačka z Montrealu uklouzla v šatně na mokré podlaze a turnaj pro ni kvůli poranění hlavy skončil.

A loňská sezóna nebyla o moc lepší. V lednu a březnu si sice zahrála dvě finále na okruhu WTA, ani jednou ale nezvítězila a výkonnost šla poté opět dolů. Nyní jí patří šestačtyřicátá pozice na žebříčku. Dvaadvacetiletá tenistka však stále doufá v lepší časy a věří, že se opět dostane mezi nejlepší.

V Austrálii chce pobýt co nejdéle

„Můj návrat mezi elitu je jen otázkou času. Když budu tvrdě pracovat, dostanu se tam. Mým hlavním cílem je vyhrát grandslam, ale beru to krůček po krůčku,“ prohlásila Bouchardová po příletu do Austrálie.

„Austrálie je moje oblíbená země. Pokaždé se sem ráda vracím. Právě tady přišel můj první grandslamový úspěch. Na Australian Open a Austrálii obecně mám krásné vzpomínky. Doufám, že se tady v lednu zdržím co nejdéle,“ řekla dále webu couriermail.com.au kanadská kráska.

K návratu na vrchol by jí měl pomoci i její staronový kouč Švéd Thomas Hogstedt, s nímž v dubnu ukončila spolupráci. Nyní se už však opět připravuje pod jeho taktovkou a do týmu si vzala i kondičního trenéra Gila Reyese, který slavil úspěchy s Andrém Agassim. „Jsme rádi, že můžeme spolu opět trénovat. Je tam hodně pozitivní energie,“ uzavřela Bouchardová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články