Hlavní obsah

Soupeřky nezapomněly na zraněnou Kvitovou. Ta už si našla jiný program

Absenci zraněné Petry Kvitové nenechávají bez povšimnutí na jižní polokouli, kam se pro příští týdny přesouvá tenisové dění. „Psychicky to bude pro ni těžké se dostat zpátky, ale je to silná holka," reagovala v Brisbane pro australská média Karolína Plíšková na otázky ohledně zranění reprezentační kolegyně, která využívá chvíle nečekaného volna.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková

Článek

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se léčí po ataku vetřelce, který se dostal do jejího bytu v Prostějově.

„Ne že by si něco takového někdo zasloužil, ale Petra už tedy vůbec ne," pokračovala Plíšková k útoku. „Nevím, jestli to byla náhoda, nebo si ji někdo k útoku záměrně vybral," poznamenala dále.

Není známo, že by policie v souvislosti s tímto případem něco odhalila.

Kvitová zatím na twitteru předvádí, jak se s trenérem JIřím Vaňkem moudře snaží využít neplánované volno a učí se šachy. Přidává i přání vydařeného roku 2017. Když už ten minulý ne ve všem vyšel ...

Ale zjevně se tak úplně nenudí. „Dostává spoustu textovek, tak je zaneprázdněná," připomínala Plíšková na dálku a přála kolegyni: „Snad bude brzy v pořádku."

Předpokládaná pauza má ale činit nejméně půl roku. „Byla jsem z toho hotová, stejně jako všichni ostatní kolegové," reagovala na situaci Kvitové Kanaďanka Eugenie Bouchardová, která také nastoupila v Brisbane. Nedokáže si představit, že by ji potkalo něco takového jako zraněnou Češku.. „Je to bláznivé, strašné," dodala.

Reklama