Hlavní obsah

Program Australian Open: Rozjíždí se čtvrtfinále, Zverev se může postarat o další poprask

Melbourne

Způsobí další senzaci? Německý tenista Mischa Zverev má po vyřazení světové jedničky Brita Andyho Murrayho na Australian Open šanci poslat ze hry dalšího velikána. Ve čtvrtfinále proti němu stojí Švýcar Roger Federer. Jejich duel může být vrcholem programu dalšího dne, během něhož se rozjíždí čtvrtfinálový program. Ve čtrtfinále čtyřhry žen se předvedou i Češky. Nejprve půjde do hry Lucie Šafářová a v následujícím utkání i Andrea Hlaváčková.

Foto: ČTK

Německý tenista Mischa Zverev se raduje ze skalpu světové jedničky.

Článek

Byl to poprask, když Murray vypadl v osmifinále po prohře 5:7, 7:5, 2:6, 4:6. Padesátý hráč světa Zverev po nečekaném vítězství nad světovou jedničkou bude hrát čtvrtfinále grandslamového turnaje vůbec poprvé v kariéře.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampión Federer ve 3. kole jasně přehrál Tomáše Berdycha, pak porazil i pátého nasazeného Keie Nišikoriho z Japonska a je ve čtvrtfinále Australian Open potřinácté v kariéře.

Při vyřazení Murrayho a Srba Novaka Djokoviče (Uzbekem Denisem Istominem) se mu otevírá velká šance... Největší dva papíroví favorité turnaje vypadli před čtvrtfinále na grandslamu naposledy na Roland Garros 2004.

Hrát bude i Federerův krajan a vítěz turnaje z roku 2014 Stan Wawrinka, jenž ve třech tie breacích porazil Itala Andrease Seppiho. O semifinále se utká Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, který ve čtvrtém kole vyřadil Brita Dana Evanse.

Na kurtu číslo dvě budou ve druhém utkání programu fanoušci sledovat čtvrtfinále čtyřhry žen, kde Lucie Šafářová spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA nastoupí proti americko-čínské dvojici Atawová, I-fan Sü.

Hned po nich pak půjde na plac další Češka Andrea Hlaváčková. Ta bude se svou čínskou parťačkou Pcheng Šuaj bojovat o postup do semifinále s turnajovými trojkami - ruským párem Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová.

Úterní program tenisového grandslamového turnaje Australian Open:
Arena Roda Lavera:
1:00 SEČ Pavljučenkovová (24-Rus.) - V. Williamsová (13-USA)
Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.)
Wawrinka (4-Švýc.) - Tsonga (12-Fr.)
9:00 M. Zverev (Něm.) - Federer (17-Švýc.)

Reklama