Hlavní obsah

Postupují a ještě stíhají křepčit. Osvědčené duo nabízí hit Australian Open

Melbourne

Už jsou v semifinále a získávají opět body u fanoušků. Lucie Šafářová po boku Bethanie Mattekové-Sandsové kráčí za dalším titulem na tenisovém Australian Open. A zase na sebe upozorňují nejen hrou. Video s tanečním minipředstavením tenisového páru je hitem internetu.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Lucie Šafářová při Australian Open.

Článek

V roce 2015 to byl jen experiment, když se tyhle dvě daly dohromady, záhy ale bylo jasné, že to může klapat a přinášet parádní výsledky. Šafářová našla parťačku nejen věkově blízkou, ale hlavně naladěnou na podobnou notu. Lehce extravagantní jednatřicetiletou Američanku, která si pro boj o titul kdysi navlékla černé podkolenky.

Ze čtyřhry si udělaly docela výdělečnou a hlavně zábavnou záležitost. Tenisové duo ´Bucie´ slibovalo na sítích něco pro fandy i tentokrát. Křepčení pod záštitou fitness trenéra spatřilo světlo světa už před úspěchem ve čtvrtfinále.

Šafářovou mezitím v Melbourne zaujalo i něco jiného než tenis a tanec, a to grafiti...

V boji o postup mezi čtyři nejlepší porazily Šafářová a Matteková-Sandsová americko-čínskou dvojici Raquel Atawová, Sü I-fan jasně dvakrát 6:1. O finále se předloňské vítězky prvního grandslamu sezóny a letošní druhé nasazené střetnou s Japonkami Eri Hozumiovou a Miju Katovou.

V semifinále je i Andrea Hlaváčková, loňská finalistka debla na Australian Open s Lucií Hradeckou. Letos úspěšně hraje s Číňankou Pcheng Šuaj, ve čtvrtfinále vyřadily olympijské vítězky z Ria a třetí nasazené Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou z Ruska 7:5 a 7:6.

Reklama