Hlavní obsah

Šafářová, či Hlaváčková? V deblu na Australian Open má český tenis titul jistý

Melbourne/Praha

V pátek po šesté ráno SEČ začne v Melbourne finále, v němž má český tenis jistotu grandslamového titulu. Na jedné straně Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, proti nim Andrea Hlaváčková s Číňankou Pcheng Šuaj. Komu fandit?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrea Hlaváčková je na AO ve finále čtyřhryVideo: sntv

 
Článek

Šafářová s výstřední parťačkou jsou ve finále grandslamu počtvrté a dosud mají stoprocentní bilanci, do níž patří i Australian Open 2015. Hlaváčková společně s Lucií Hradeckou mají z pěti finále dva tituly. Nová partnerka třicetileté Češce přinesla další šanci.

„Je skvělé začít rok právě takto. Moc chceme vyhrát grandslam. Hrajeme jedna pro druhou jako tým," jásala Hlaváčková po výhře 7:6, 6:2 nad nejvýše nasazeným sehraným francouzským párem Garciaová, Mladenovicová. Šafářová s Mattekovou se proti Japonkám Hozumiové a Katoové nadřely v semifinále nepoměrně víc, vyhrály až po setech 6:2, 4:6, 6:4.

Před necelými čtyřmi lety už obě Češky podobnou situaci v turnajovém finále zažily. Tehdy byla na zelené antuce v Charlestonu úspěšnější Šafářová vedle Mladenovicové, když Hlaváčkovou a Huberovou porazily ve dvou sadách.

O pár měsíců později připravily Šafářová s Hlaváčkovou českým tenisovým fanouškům poměrně nepříjemné překvapení, když se rozhodly hrát spolu, což Hradecká ze strany své spoluhráčky, s níž vybojovala i olympijské stříbro v Londýně, vnímala jako zradu.

Nově stvořená dvojice ale zdaleka nedosahovala výsledků, jaké měl pár H+H. Po čtvrtfinále Australian Open následoval výbuch v prvním kole French Open a ve wimbledonském čtvrtfinále už zase hrály Šafářová s Hlaváčkovou proti sobě. Jejich vzájemná bilance ve čtyřhře je 5:3 pro Šafářovou.

Kromě ní jsou v galerii deblových vítězek Australian Open i Renáta Tomanová, Jana Novotná (2x) a Helena Suková (2x). Zůstane tedy u čtyř českých tenistek, nebo se k nim v pátek přidá pátá, která loni s Hradeckou ztroskotala ve finále?

Která z českých tenistek bude slavit titul ve čtyřhře žen na Australian Open?
Lucie Šafářová
74,8 %
Andrea Hlaváčková
25,2 %
Celkem hlasovalo 4771 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík