Hlavní obsah

Tenista Hernych nezíská na Prague Open třetí titul po sobě

PRAHA

Tenista Jan Hernych nezíská na challengeru ECM Prague Open třetí titul po sobě. Vítěz dvou předchozích ročníků a druhý nasazený ve čtvrtek na Štvanici ztratil kouzlo neporazitelnosti, o které ho v druhém kole připravil daviscupový reprezentant Tomáš Zíb; ten vyhrál 4:6, 6:4 a 6:4. Část zápasu dnes v hledišti sledoval i prezident republiky Václav Klaus.

Foto: www.protenis.cz

Vítěze posledních dvou ročníků Hernycha vyřadil Tomáš Zíb - archivní foto.

Článek

Hernych vyhrál na Štvanici jedenáct zápasů, ale podvanácté už to nedokázal. "Čekal jsem, že vyhraju, abych řekl pravdu. Docela jsem si věřil," řekl tenista novinářům. Ve druhém setu nevyužil brejkbol na 2:0 a pak prohrál pět her za sebou. "Tam se to zlomilo. Ve třetím už byl Tomáš lepší, hlavně na nohou a já už spíš bojoval," řekl Hernych a neskrýval zklamání. "Jsem tady a přitom už ze hry, takže jo, jsem zklamaný. To přejde, ale asi teprve až skončí turnaj," dodal.

Do čtvrtfinále vedle Zíba postoupila i turnajová čtyřka Jan Hájek. Naopak třetího nasazeného Lukáše Dlouhého vyřadil bývalý třináctý hráč světa Andrei Pavel z Rumunska, který se vrací po zranění.

Poprvé do čtvrtfinále turnaje WTA Tour v kariéře postoupila Slovenka Magdalena Rybáriková. Přemožitelka turnajové jedničky Lucie Šafářové z prvního kola, která hraje hlavní soutěž díky divoké kartě, dnes v druhém kole porazila Milagros Sequeraovou z Venezuely. Sedmnáctiletá hráčka z Piešťan prohrávala v první sadě už 2:5, ale set nakonec získala ve zkrácené hře a v druhém setu soupeřce uštědřila "kanára".

Paštiková nestačila na Číňanku

Bez české účasti ve dvouhře bude pokračovat turnaj WTA Tour na pražské Štvanici. Jako poslední z domácích tenistek ve čtvrtek vypadla Michaela Paštiková, která ve druhém kole ECM Prague Open, dotovaného částkou 140 000 dolarů, nevyužila dobré začátky obou setů a se sednou nasazenou Šuaj Pcheng z Číny prohrála po setech 2:6 a 4:6.

Paštiková v prvním setu vedla 2:0 a ve druhém 4:1, ale pokaždé pak prohrála zbytek gamů. "Sama nedokáži moc říci, co se tam stalo. Celý zápas jsem cítila, že jsem lepší a měla bych ji porazit, a proto ty slzy," řekla ČTK. Poprvé měla šanci postoupit do čtvrtfinále turnaje WTA. "Mezi posledními osmi jsem mohla být a cítím, že bych tam i patřila. Proto jsem hodně zklamaná," řekla Paštiková.

V prvním setu vedla šestadvacetiletá tenistka 2:0 a 30:0 a měla nahraný míč. "Měla jsem to zabít místo stopballu," vytýkala si špatné rozhodnutí. "Pak jsem znejistěla, ale úplně zbytečně. Měla jsem si hrát svoji agresivní hru," řekla hráčka I. ČLTK Praha.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo: Rybáriková (SR) - Sequeraová (Ven.) 7:6 (7:3), 6:0, Stosurová (5-Austr.) - Morigamiová (Jap.) 6:1, 6:2, Šuaj Pcheng (7-Čína) - Paštiková (ČR) 6:2, 6:4.
Muži:
Dvouhra - 2. kolo: Vik (1-ČR) - I. Minář (ČR) 6:4, 4:6, 6:2, Roitman (Arg.) - Kim (USA) 6:3, 6:2, Zíb (ČR) - Hernych (2-ČR) 4:6, 6:4, 6:4, Pavel (Rum.) - Dlouhý (3-ČR) 6:3, 6:3, Hájek (4-ČR) - Delgado (8-Par.) 4:6, 6:1, 6:0, Economidis (6-Řec.) - Montaňes (7-Šp.) 7:5, 6:3, Gremelmayr (Něm.) - Kubot (Pol.) 6:4, 6:2, Llodra (Fr.) - Vagnozzi (7-It.) 7:5, 6:3.
Čtvrtfinálové dvojice:
Vik - Llodra, Pavel - Roitman, Hájek - Gremelmayr, Economidis - Zíb

Reklama

Související témata: