Hlavní obsah

Tenistky se rozptýlily atletikou. Šafářová zkusila tyčku

Ostrava

K fedcupovému týdnu v podání českých tenistek tradičně patří i spousta legrácek. Před pátečním losem zápasu se Španělskem tak Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková využily prezentace mítinku Zlatá tretra a v tréninkové hale si vyzkoušely, jaké atletické disciplíny by jim seděly. Skok o tyči to rozhodně nebude.

České tenistky si vyzkoušely atletické dovednostiVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek

„To je tak, když někdo něco plácne u snídaně," chichotala se Šafářová, když dopózovala s náčiním. Doběhnout k „šuplíku" a pokusit se o odraz, to by ale nemuselo dopadnout dobře. „Na škole jsem běhala a skákala do dálky. Většinu těch disciplín člověk nějak zvládne. Oštěp popadnete a někam ho hodíte. Ale tyčka je strašně těžká na koordinaci a ještě se k tomu přehoupnout, to fakt není legrace," říkala čerstvě třicetiletá tenistka.

Kapitán Petr Pála si mezitím vyzkoušel, jak mu to jde nad překážkami, lépe řečeno spíš podél nich. „Běhání je pro tenistu základ, ale některé sporty bych nedoporučoval. Třeba basket, kde je spousta skákání, kontaktů a může se vám něco stát s prsty," tvrdil kapitán.

„Spousta dobrých hráčů si ale třeba jede zalyžovat, někdo má zase rád surfování. Nikdo vám tyhle sporty zakázat nemůže, jako se to děje fotbalistům nebo hokejistům, kteří to mívají ve smlouvách. Tenista ale platí sám sebe," dodal Pála.

České tenistky ve Fed Cupu obhajují prvenství. Zápas prvního kola se Španělskem je v Ostravě na programu o víkendu a už je vyprodán.

Postoupí české tenistky přes Španělsko do semifinále Fed Cupu?
Ano
95,3 %
Ne
4,7 %
Celkem hlasovalo 17174 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori