Hlavní obsah

Nadal - Čilič 6:1, 6:2Nadal si zahraje druhé letošní finále. Murray slaví první letošní titul

Acapulco
Aktualizováno

Finalista dvouhry z letošního Australian Open Rafael Nadal se na začátku roku vrací do své bývalé formy, což potvrzuje i výsledky v Acapulcu. Třicetiletá hvězda zatím v Mexiku neztratila ani set a v semifinálovém duelu nedala nejmenší šanci třetímu nasazenému Čiličovi z Chorvatska. Světová jednička Brit Andy Murray získal v Dubaji první letošní a celkově 45. titul. Španělského tenistu Fernanda Verdasca ve finále porazil 6:3, 6:2.

Sestřih zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Marinem Čiličem.

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andy Murray vybojoval titul v Dubaji

"Na to, abyste dosáhli takového výsledku proti Čiličovi, musíte mít skvělý den. Myslím, že své šance měl, ale já jsem hrál velmi dobře," uvedl Nadal, jenž hraje první turnaj od porážky ve finále Australian Open s Rogerem Federerem.

Ve finále se Španěl možná trochu překvapivě střetne s americkým tenistou Samem Querreyem. Devětadvacetiletý Američan se svezl na vítězné vlně a po cenných skalpech Goffina nebo Thiema zdolal i australského bouřliváka Nicka Kyrgiose."Dnes jsem hrál dobře, ale zítra budu muset hrát ještě lépe, abych Nadala porazil," uvedl devětadvacetiletý Querrey, jenž má se Španělem bilanci 0-4.

V Mexiku dospěl do své závěrečné fáze i ženský turnaj. Skvělou formu z úvodu sezóny potvrzuje Francouzka Kristina Mladenovičová, která může po titulu z Petrohradu přidat další turnajový vavřín v tomto roce. Ve finále bude favoritkou v souboji s ukrajinskou tenistkou Curenkovou. Ta měla cestu do boje o titul o poznání lehčí. Přemožitelka Karolíny Plíškové z Australian open a nasazená jednička turnaje Mirjana Lučičová-Baroniová totiž zápas už v první sadě skrečovala.

Murray vyhrál poprvé turnaj v Dubaji a má 45. titul

Andy Murray získal v Dubaji první letošní a celkově 45. titul. Španělského tenistu Fernanda Verdasca ve finále porazil 6:3, 6:2 a trofej z dubajského turnaje si odnesl poprvé.

Devětadvacetiletý rodák z Glasgow nezačal dobře a po dvou ztracených servisech prohrával 1:3, ale od té doby prakticky nedal soupeři šanci. Získal pět gamů v řadě a nakonec za 73 minut celý finálový zápas. Zakončil ho čistou hrou. Vzájemnou bilanci s Verdascem, 35. hráčem žebříčku, si vylepšil na 13:1.

Nejtěžší chvíli na turnaji Murray zažil ve čtvrtfinále, v němž odvrátil Němci Philippu Kohlschreiberovi sedm mečbolů. "Často, když projdete zápasem, jako byl tenhle, uklidní vás to do zbytku turnaje. Dnes už to bylo dobré a cítím se silný," pochvaloval si lídr světového žebříčku.

Dubaj pro něj byla třetím turnajem sezony. V Dauhá prohrál finále se Srbem Novakem Djokovičem a na Australian Open senzačně vypadl v osmifinále s Němcem Mischou Zverevem.

Finálová premiéra Bartyové

Australanka Ashleigh Bartyová se v Kuala Lumpuru probojovala poprvé do finále turnaje WTA. Dvacetiletá hráčka, která se loni vrátila na kurty poté, co se rok věnovala kriketu, porazila v sobotním semifinále Číňanku Chan Sin-jün 6:3, 7:5.

Poslední soupeřkou Bartyové, které patří ve světovém žebříčku až 158. místo a musela hrát kvalifikaci, bude Japonka Nao Hibinová. O dva roky starší tenistka vyřadila v semifinále Polku Magdu Linetteovou po setech 2:6, 6:4, 6:4.

Hibinová, která figuruje v pořadí WTA na 106. příčce, je ve finále potřetí a může získat druhý titul po předloňském triumfu v Taškentu.

Acapulco (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 469 745 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Čilič (3-Chorv.) 6:1, 6:2
Querrey (USA) - Kyrgios (6-Austr.) 3:6, 6:1, 7:5
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Curenková (7-Ukr.) - Lučičová-Baroniová (1-Chorv.) 5:0 skreč
Mladenovicová (2-Fr.) - McHaleová (5-USA) 7:5, 4:6, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Juraková, Anastasia Rodionovová (3-Chorv./Austr.) - Schuursová, Voráčová (Niz./ČR) 7:5, 7:6
Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Bartyová (Austr.) - Chan Sin-jün (Čína) 6:3, 7:5
Hibinová (Jap.) - Linetteová (Pol.) 2:6, 6:4, 6:4.
Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2 617 160 dolarů):
Dvouhra - finále:
Murray (1-Brit.) - Verdasco (Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - Bopanna, Matkowski (Indie/Pol.) 4:6, 6:3, 10:3
Sao Paulo (antuka, dotace 520 285 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Ramos (2-Šp.) - Sousa (4-Portug.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:2
Cuevas (3-Urug.) - Carreňo (1-Šp.) 6:3, 7:6 (7:2)

Reklama