Hlavní obsah

Střílím, slibovala Plíšková. Publikum si na ni zabučelo, nepomohly ani rady a banán

Miami

Slibně rozjetou partii dovedla ke zmaru a roztrpčení. Karolína Plíšková skončila na turnaji v Miami v semifinále, průběh boje ji zjevně rozhodil. Publikum na ni i zabučelo, když odhodila raketu. Dánka Caroline Wozniacká měla navrch. Psychicky i fyzicky zmožená opouštěla česká tenistka kurt ve floridském pařáku, v němž bývalá světová jednička vyhrála 5:7, 6:1, 6:1.

Plíšková s Kotyzou při semifinále v MiamiVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Dánské hráčce se zdařila pomsta za únorové finále v Dauhá, Plíškovou zdolala počtvrté v kariéře. Ani rady trenéra Davida Kotyzy nepomáhaly. Opakovaně přitom přicházel coby podpora na lavičku za svojí svěřenkyní. „Nezabiju míč," posteskla si při jedné ze slovních výměn Plíšková.

„Vyply ti nohy," snažil se Kotyza o průběžnou nápravu herních nedostatků. Oč víc ale radil, o to marnější vše bylo. Chvílemi jakoby při přemíře zklamání Plíšková snad ani nevnímala.

„Nevím, co hrát," lamentovala. Jakoby jí odcházelo sebevědomí i kondice.

Od začátku druhého setu nezvládala dlouhé výměny. Chybovala a ve zbytku utkání už získala pouze dvě hry. Servis jí selhával. Do kurtu trefila jen padesát procent prvního podání, udělala více dvojchyb (7), než nasázela es (5).

„Jsi schopna do sebe natlačit banán, abys měla energii?" ptal se trenér a hledal dál recepty na opětovný zlom v zápase. „Střílím," slibovala si česká jednička. Za dvě a čtvrt hodiny byly ale naděje na finále odstřelené.

Pětadvacetileté Plíškové se nepovedlo stát se první českou finalistkou ženské dvouhry v Miami. O titul si na prestižním turnaji zahrála Martina Navrátilová, která v roce 1985 ovládla premiérový ročník. Ovšem již v době, kdy hájila barvy USA. Letošní česká vítězka turnajů v Brisbane a v Dauhá prohrála čtvrtý zápas v sezóně a zůstane ve světovém žebříčku na třetím místě.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík