Hlavní obsah

Hvězda Prague Open Wozniacká se sešla s Kvitovou: Bylo fajn zase vidět, že se Petra směje

Marek BurkertSport.czPrávo

Do Česka přiletěla už v pátek, ale nikdo o ní moc nevěděl. Okázalé manýry nejsou výsadou bývalé světové jedničky, Dánky s polskými kořeny, Caroline Wozniacké, která je jednou z hvězd tenisového turnaje Prague Open. V neděli si na kurtech ve Stromovce zapinkala s dětmi a pak krátce promluvila pro česká média.

Foto: Sport.cz

Caroline Wozniacká si v Praze zahrála s dětmi.

Článek

Jaký jste měla pocit z té půlhodinky v dětské společnosti?

Byla to legrace. Snad si to děti budou pamatovat. Když jsem byla malá, tak jsem si zahrála s Venus Williamsovou a byl to pro mou kariéru velký moment. Je pěkné se do těch časů vrátit.

Jste teď desátá na světě, v žebříčku pro Turnaj mistryň dokonce druhá za Karolínou Plíškovou. Jaký zatím máte pocit ze sezóny?

Mám dobrý rok. Chci hrát finále a získávat tituly. To jsou mé hlavní cíle. Ale to má Karolína v plánu také. Stejně jako vloni hraje skvěle. Je to těžká soupeřka a velká rivalka. Takové výzvy mám ale ráda.

Vsadila byste si na své celkové vítězství v Praze?

Doufám, že jo, ale musíme to brát postupně. S mojí první soupeřkou Japonkou Doiovou jsem ještě nikdy nehrála.

Jaký máte vztah s českými hráčkami?

Opravdu dobrý. Jsou to všechno milé holky, vycházíme výborně. Karolína je sladká. Barbora, Lucka, Petra, všechny jsou fajn.

Vaším trenérem byl kouč Karolíny Plíškové David Kotyza, jak se s ním pracovalo?

Vedl výborné hráčky. Dělá skvělou práci s Karolínou. Zlepšuje se i díky němu.

Máte nějaké zprávy o Petře Kvitové?

Viděla jsem ji před několika dny. Bylo fajn vidět, že se směje a pracuje na zotavení. Doufám, že se jí podaří vrátit. Nejdůležitější bude, aby se přes tu událost přenesla psychicky. Musí to být těžké. Ale ona je pozitivní, skvělá holka. Chybí nám na WTA Tour.

Když spustíte ve svých mateřštinách, rozumíte si?

Něco rozumím. S Petrou mluvíme polsky i česky. Ale češtinu teď radši zkoušet nebudu.

V Praze jste už tři dny, co jste stihla?

Je to tu nádherné. Měla jsem možnost si ji trochu prohlédnout, prošli jsme se po městě. Praha má svou historii a jsem ráda, že můžu nastoupit před českými fanoušky.

Reklama