Hlavní obsah

Rumunský sprosťák má zákaz. Na výsostnou wimbledonskou půdu se nedostane

Na jednu z legend se nedostane. Slavný Rumun Ilie Nastase do wimbledonského hlediště tentokrát nebude smět, a to za žádnou cenu. Za normálních okolností by přitom mohl do lóže pro hosty.

Nastase byl vykázán z kurtu, Kontaová se rozplakalaVideo: sntv

 
Článek

Rumunská legenda si v tenisovém světě pořádně zavařila nedávnou ostudou. Pořadatelé Wimbledonu dnes uvedli, že kapitána rumunského fedcupového výběru na svoji výsostnou půdu nevpustí.

Nastase během dubnového utkání v Konstantě mimo jiné vulgárně atakoval britskou tenistku Johannu Kontaovou i hostující kapitánku Anne Keothavongovou.

Křičel na ně, že jsou „zasrané děvky" poté, co si obě stěžovaly na chování rumunského publika.

Tenisová federace ITF Nastaseho dočasně suspendovala a předseda pořádajícího All England Clubu Philip Brook dnes chování sedmdesátiletého rumunského bouřliváka odsoudil. "Letos pozvání do královské lóže nedostane," oznámil Brook na tiskové konferenci.

A tím to zdaleka nekoncí. Ani jako obyčejný divák nemá šanci proniknout do areálu. "I kdyby si koupil lístek a pokusil se projít branou, zastavíme ho," uvedl výkonný ředitel klubu Richard Lewis.

Dvojnásobný grandslamový vítěz Nastase před fedcupovým utkáním proti Británii nejprve reagoval posměšnou poznámkou na nedávné oznámení americké tenistky Sereny Williamsové o těhotenství. Během zápasu pak byl kvůli nevhodnému chování vykázán z lavičky a později i ze stadiónu. Dostal se i do konfliktu s britskými novináři. ITF mu následně odebrala akreditaci, což člen Mezinárodní tenisové síně slávy považuje "za směšné".

Reklama

Související témata: