Hlavní obsah

Bouchání raketou? U mě je to asi norma, řekla Strýcová. Teď ji čeká další Češka

Marek BurkertSport.czPrávo

České tenisové souboje nejsou na Prague Open ničím výjimečným, ale Barbora Strýcová si střihne hned dva po sobě. Včera přemohla Lucii Hradeckou a ve čtvrtek jí bude v cestě do semifinále stát Kateřina Siniaková.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Česká tenistka Barbora Strýcová v utkání se svou krajankou Lucií Hradeckou na turnaji v Praze.

Článek
Fotogalerie

„Pro diváky to asi není jednoduché, aby se rozhodli komu fandit, ale pro mě je Češka pořád hlavně soupeřka," vykládala Strýcová, která si po zápase s krajankou nasadila rozverné brýle. Na kurtu to ale taková legrace nebyla. Ve druhém setu vedla nad Hradeckou už 3:0, nakonec se ale zápas ještě zdramatizoval a vítězka byla ráda za chybu soupeřky při mečbolu.

„U Lucky musí být člověk pozorný, protože má strašnou páru a nedostanete se proti ní do rytmu," popisovala Strýcová, která předvedla i své klasické kousky, jako je bouchání raketou a občasné ostřejší slůvko. „U mě je to asi norma," povzdechla si.

Cesta areálem se protáhne

Pro české hráčky je na pražském turnaji výjimečná hlavně podpora nejbližších, a tak si ji užívají. V hledišti sedí rodina, přátelé, partneři. Občas má ale domácí prostředí i své háčky. Každou chvíli vás někdo žádá o autogram, fotku. „Cesta areálem se někdy docela protáhne. Když jsem šla na trénink, tak jsem lidem musela i odříkat, což nebylo moc příjemné," tvrdila Siniaková.

Před dvěma lety jako osmnáctiletá už v Praze Strýcovou porazila a nyní bude mít navíc možnost pomstít svou současnou deblovou partnerku Hradeckou. „Katka je mladá a hladová. Pro mě bude důležité, abych hrála to, co mám," vytyčila si Strýcová.

Siniaková postupem do čtvrtfinále přeskočí ve světovém žebříčku 37. Lucii Šafářovou „Hlavní ale je, že tu v semifinále bude aspoň jedna Češka," usmívala se dvacetiletá tenistka. Skalp krajanky z osmnáctého místa ratingu WTA by byl pro ni příjemným bonusem.

Reklama

Související témata: