Hlavní obsah

Serena mě nazvala děv*ou. Nesnáší mě, protože jsem ji slyšela brečet, tvrdí Šarapovová

Praha

Bývá skoro pravidlem, že když nějaký slavný sportovec vydá svoji autobiografii, prozradí pár nelichotivých a peprných informací na adresu svého konkurenta. Výjimkou není ani tenistka Maria Šarapovová, která se ve své knize 'Unstoppable: My life so far“ (Nezastavitelná: Můj dosavadní život) rozpovídala mimo jiné o rivalitě se Serenou Williamsovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Pětinásobná grandslamová vítězka, která dlouhé roky platila za nejlépe vydělávající sportovkyni světa, zavzpomínala na to, jak ve svých sedmnácti letech slavnou Američanku senzačně zdolala v semifinále Wimbledonu.

„Když jsem zápas ukončila, Serena mě objala. Řekla něco jako: Dobrá práce. A smála se. Když jsem ale přišla do šatny, slyšela jsem, jak Serena řve," vybavila si rodačka ze Sibiře třináct let staré události.

„Hrozný vzlykot. Vypadla jsem odtamtud, jak nejrychleji to šlo, ale dobře věděla, že tam jsem. Myslím si, že mě Serena nemá ráda, protože jsem byla to hubené dítě, které ji proti všem předpokladům ve Wimbledonu porazilo," pokračovala.

Meldonium? Nijak výkonu nepomáhá

Svoji domněnku Šarapovová pak dále rozvedla: „Ale hlavně si myslím, že mě nesnáší, protože jsem slyšela, jak brečí. Nedlouho potom jsem pak zaslechla, jak Serena říká kamarádce: Už nikdy s tou malou děv*ou znovu neprohraju."

Pravdou je, že svalnatá Američanka svůj obhroublý slib téměř do puntíku splnila. V roce 2004 sice podlehla Šarapovové hned v prvním vzájemném utkání po Wimbledonu, poté ji ale porazila osmnáctkrát za sebou.

Ruska se pochopitelně ve své knize nevyhnula ani dopingovém skandálu, kvůli němuž si odpykala patnáctiměsíční trest. Vliv zakázaného meldonia, které užívala, na sportovní výkon zpochybnila.

„Jak tohle může výkon vylepšit? Nijak. Zakázali to víceméně proto, že to užívalo tolik sportovců z východní Evropy. Řekli si: Musí za tím něco být, když to berou. Takže asi tak," vysvětlovala ruská tenistka, kterou po vypršení trestu trápí zdravotní potíže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články