Hlavní obsah

Kvitová - Kr. Plíšková 6:3, 7:5Kvitová na úvod turnaje v Pekingu zdolala Kristýnu Plíškovou. Hlaváčková s Babosovou mají třetí titul

Peking
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová porazila na turnaji v Pekingu v duelu českých levaček 6:3, 7:5 Kristýnu Plíškovou a postoupila do druhého kola. Dvojnásobná wimbledonská vítězka potvrdila, že se jí proti krajankám dlouhodobě daří: připsala si už 23. vítězství za sebou nad českou hráčkou. Ukrajinka Kateryna Bondarenková vyhrála turnaj v Taškentu, kde zdolala druhou nasazenou Timeu Babosovou z Maďarska 6:4, 6:4. Andrea Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou získaly v Taškentu letošní třetí společný titul a přiblížily se účasti na tenisovém Turnaji mistryň. Nejvýše nasazený pár porazil v dnešním finále 7:5, 6:4 japonsko-gruzínskou dvojici Nao Hibinová, Oksana Kalašnikovová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová porazila Kristýnu Plíškovou.Video: sntv

 
Článek

Marcos Baghdatis porazil Guida Pellu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Istomin si v semifinále turnaje v Čcheng-tu poradil se Sugitou.

Dvanáctá nasazená Kvitová se s dvojčetem nedávné světové jedničky Karolíny Plíškové utkala poprvé v kariéře. Obě dnešní soupeřky tento týden neobhájily své loňské tituly - Kvitová vypadla v prvním kole na turnaji ve Wu-chanu, Kristýna Plíšková pouze o kolo dál v Taškentu.

Zatímco v pondělí sehrála Kvitová tříapůlhodinovou neúspěšnou bitvu s Číňankou Pcheng Šuaj, dnes zvládla postoupit o více než dvě hodiny rychleji. V utkání jednou ztratila servis, zatímco soupeřce vzala podání třikrát. Nenasazenou Plíškovou v klíčových okamžicích servis nepodržel, k šesti esům přidala stejný počet dvojchyb.

V hlavní soutěži turnaje v Pekingu jsou ještě Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová, jež v prvním kole vyzve světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Více než tříhodinovou bitvu absolvovala na úvod turnaje Maria Šarapovová. Ruská hvězda udolala 7:6, 5:7 a 7:6 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, které oplatila porážku z osmifinále US Open. Bývalá světová jednička mohla ukončit zápas už v devátém gamu třetí sady, ale při podání soupeřky promarnila dva mečboly. Nakonec využila až čtvrtý mečbol, když předtím sama v tie-breaku jeden odvrátila.

Hlaváčková s Babosovou vyhrály v Taškentu a mají třetí titul

Hlaváčková s Babosovou ovládly turnaj v Taškentu. Před dvěma týdny vyhrály turnaj v Québecu a v květnu triumfovaly v Rabatu. Elitní česká deblistka navíc v lednu získala titul v Šen-čenu společně s čínskou partnerkou Pcheng Šuaj, jež se s ní ale v březnu rozešla s tím, že se chce soustředit na dvouhru.

Jednatřicetiletá Hlaváčková se tak dohodla s Babosovou a společně od nuly začaly sbírat body pro postup na Turnaj mistryň. V posledním vydání žebříčku byly sedmé a mají tak velkou šanci, že premiérovou neúplnou společnou sezónu zakončí v Singapuru. Hlaváčková dnes v Taškentu získala 23. deblový titul v kariéře.

Stejně jako v Québecu si Babosová triumfem ve čtyřhře alespoň částečně spravila náladu po prohraném finále dvouhry. V metropoli Uzbekistánu ji dnes zdolala 6:4, 6:4 Ukrajinka Kateryna Bondarenková, jež získala druhý singlový titul na WTA Tour po devíti letech. Svůj první turnaj vyhrála rodačka z Krivého Rogu v červnu 2008 na trávě v Birminghamu.

Jednatřicetiletá Bondarenková nahradila v metropoli Uzbekistánu na trůnu Kristýnu Plíškovou, jež tento týden v roli obhájkyně a turnajové jedničky vypadla ve druhém kole.

Bondarenková získala v Taškentu po devíti letech druhý titul

Ukrajinská tenistka Kateryna Bondarenková zdolala ve finále v Taškentu 6:4, 6:4 druhou nasazenou Maďarku Tímeu Babosovou a po devíti letech získala druhý titul ve dvouhře na WTA Tour. Svůj první turnaj vyhrála rodačka z Krivého Rogu v červnu 2008 na trávě v Birminghamu.

Jednatřicetiletá Bondarenková nahradila v metropoli Uzbekistánu na trůnu Kristýnu Plíškovou, jež tento týden v roli obhájkyně a turnajové jedničky vypadla ve druhém kole.

Babosová má ještě šanci získat titul ve čtyřhře, kde ji v sobotu čeká finále po boku Andrey Hlaváčkové.

Garciaová získala ve Wu-chanu nejcennější titul v kariéře

Turnaj v čínském Wu-chanu vyhrála Francouzka Caroline Garciaová a získala nejcennější titul v kariéře. Ve finálovém souboji dvou nenasazených hráček porazila Australanku Ashleigh Bartyovou 6:7, 7:6 a 6:2.

Po bitvě, která trvala dvě a tři čtvrtě hodiny, vybojovala Garciaová čtvrtý turnajový triumf a první na tvrdém povrchu. Světová dvacítka hrála finále poprvé od loňského června, kdy zvítězila na trávě na Mallorce. Za životní úspěch inkasovala třiadvacetiletá Francouzka prémii 487 245 dolarů (10,7 miliónu korun).

Bartyová, která v březnu v Kuala Lumpuru získala první titul na WTA Tour, prohrála druhé finále za sebou. V červnu nestačila na trávě v Birminghamu na Petru Kvitovou.

Ve Wu-chanu vyřadila jednadvacetiletá Australanka českou jedničku Karolínu Plíškovou a další nasazené hráčky Johannu Kontaovou a Agnieszku Radwaňskou, v přetahované s Garciaovou již neuspěla.

Čtyřhru vyhrál favorizovaný švýcarsko-tchajwanský pár Martina Hingisová, Chan Yung-jan a získal letošní sedmý společný titul. Košická rodačka Hingisová si 63. deblovým triumfem v kariéře nadělila dárek k dnešním 37. narozeninám a k návratu na první místo žebříčku, kde vystřídá zraněnou Lucii Šafářovou.

Goffin zkusí přerušit sérii šesti finálových porážek

O titul na turnaji v čínském Šen-čenu se utkají Belgičan David Goffin a Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, které čeká shodně třetí finále v sezóně.

Druhý nasazený Goffin dnes po velkém boji zdolal Švýcara Henriho Laaksonena 7:6, 5:7, 6:3 a zkusí vybojovat první triumf od roku 2014. Tehdy získal premiérové dva tituly, ale v následných šesti finálových zápasech neuspěl. Letos dvanáctý hráč světa prohrál únorová finále v Sofii a Rotterdamu.

Dolgopolov si poradil s čerstvým vítězem turnaje v Petrohradu Damirem Džumhurem a bosenského tenistu porazil 6:3, 6:4. Ukrajinec, kterému patří v žebříčku 53. místo, má letos finálovou bilanci 1:1. V únoru zvítězil v Buenos Aires a v červenci pak neuspěl v Bastadu. V jediném vzájemném duelu s Goffinem na US Open 2013 vyhrál ve třech setech.

Tenisový turnaj mužů v Čcheng-tu v Číně
(tvrdý povrch, dotace 1 138 910 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (Kypr) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:3, 6:2
Semifinále:
Istomin (Uzb.) - Sugita (5-Jap.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:0
Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Ženy
(dotace 7 027 063 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (12-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 7:5
Kerberová (10-Něm.) - Ósakaová (Jap.) 6:2, 7:5
Šarapovová (Rus.) - Sevastovová (16-Lot.) 7:6 (7:3), 5:7, 7:6 (9:7)
Kasatkinová - Vichljancevová (obě Rus.) 7:6 (7:5), 6:1
Pavljučenkovová (Rus.) - Davisová (USA) 6:1, 6:1
Tuan Jing-jing (Čína) - Mladenovicová (13-Fr.) 7:5, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Šen-čenu v Číně
(tvrdý povrch, dotace 731 680 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Goffin (2-Belg.) - Laaksonen (Švýc.) 7:6 (9:7), 5:7, 6:3
Dolgopolov (5-Ukr.) - Džumhur (6-Bosna) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bondarenková (Ukr.) - Babosová (2-Maď.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Babosová, Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Hibinová, Kalašnikovová (2-Jap./Gruz.) 7:5, 6:4
Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2 666 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Garciaová (Fr.) - Bartyová (Austr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:2
Čtyřhra - finále:
Chan Yung-jan, Hingisová (1-Tchaj-wan/Švýc.) - Aojamaová, Jang Čao-süan (Jap./Čína) 7:6 (7:5), 3:6, 10:4

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová