Hlavní obsah

S raketou válí, teď se tenisová legenda představila v nové roli: Tancovala s Mickey Mousem

Šanghaj/Praha

Odpočinutý a dobře naladěný dorazil do Šanghaje Roger Federer. Šestatřicetiletého Švýcara zde čeká tento týden turnaj. Než ale nastoupí na kurty proti prvnímu soupeři, využil svůj volný čas k zábavě. Nejprve si při oslavách Dne rodiny zatancoval s Mickey Mousem a poté navštívil basketbalové utkání.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer a Mickey Mouse.

Článek

S tenisovou raketou válí, jaký je ale Roger Federer tanečník? Rozhodně snaživý. Devatenáctinásobný grandslamový vítěz se v této netradiční roli představil o víkendu v rámci oslav Dne rodiny v Šanghaji. Jeho partnerem při tanci byl slavný Mickey Mouse, oblíbená dětská postavička. Spolu s nimi si zatancovalo i několik čínských dětí.

Zábava po tanečním vystoupení pokračovala dál. Děti soutěžily a legendární tenista jim při tom pomáhal. Například jim přidržoval obří raketu, když na ní měly obří tenisový míček a musely s ní běžet. Třešničkou na dortu pak pro fanoušky bylo, když si po boku Mickeyho Mouse zahrál přátelské utkání proti Goofymu a domácímu hráči Wu Di.

Diváci i samotný Roger Federer si akci očividně užili. Světová dvojka poté ještě vyrazila na přípravné basketbalové utkání týmů NBA. V něm se střetli The Golden State Warriors a Minnesota Timberwolves. Šestatřicetiletý Švýcar si nenechal ujít ani návštěvu šatny The Golden State a s hráči se nejen vyfotil, ale i popovídal.

Teď už však světovou dvojku čekají hlavně tenisové povinnosti. Federer po US Open odpočíval, na konci září si pak zahrál na Laver Cupu a po něm začal s přípravou na další turnaje. Kdo bude v Šanghaji jeho prvním soupeřem, ještě není známo, je ale jisté, že Federer zde bude chtít navázat na triumf z roku 2014.

Reklama

Související témata:
Mickey Mouse