Hlavní obsah

Suk nechce dál vést český daviscupový tým

PRAHA

Cyril Suk ve středu rezignoval na funkci nehrajícího kapitána českého daviscupového týmu. Telefonicky to z USA oznámil prezidentovi Českého tenisového svazu Ivovi Kaderkovi. Tenisty čeká od 22. do 24. září utkání o postup do Světové skupiny Davisova poháru proti Nizozemsku v hale v Leidenu nedaleko Amsterodamu.

Foto: Archiv Právo

Cyril Suk a Martin Damm na archivním snímku.

Článek

Suk rezignaci oznámil jen krátce poté, co nejlepší český tenista Radek Štěpánek začal hovořit o případném návratu do týmu. "Nechci, aby skutečnost, že jsem kapitánem daviscupového celku, byla překážkou toho, aby náš národní tým mohl nastoupit proti Nizozemsku a v dalších utkáních v nejsilnější možné sestavě," uvedl Suk v prohlášení pro ČTK.

Štěpánek dal loni přednost své kariéře před reprezentací a omluvil se ze zápasu prvního kola Davisova poháru v Argentině. Český tým prohrál a Suk se údajně nechal slyšet, že se Štěpánkem už do budoucna nepočítá. Spor přerostl v osobní zášť a Štěpánek se posléze omluvil i z barážového zápasu v září s Německem. S tím Češi rovněž prohráli a poprvé sestoupili ze Světové skupiny, kam se nyní chtějí vrátit.

"Mám zájem na úspěších českých hráčů i národních týmů, proto jsem rád reprezentoval a přijal roli kapitána pro Davis Cup," stojí dále v Sukově prohlášení. "A ze stejných důvodů jsem se rozhodl na tu funkci i rezignovat," vysvětlil svůj krok.

Kauza letos nabrala na obrátkách před dubnovým zápasem v Maroku, kdy se Štěpánek ohradil proti tvrzení, že bylo jeho podmínkou, aby se kapitánem stal jeho rádce Petr Korda. Ten by byl totiž pro tenisový svaz nepřijatelný. Štěpánek s Kaderkou spolu poté přestali komunikovat a posílali si vzkazy pouze přes média. Sešli se až v minulých dnech.

Vyjádření prezidenta tenisového svazu Kaderky se ČTK zatím nepodařilo získat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články