Hlavní obsah

Český daviscupový tým povede Navrátil

Novým kapitánem českého daviscupového týmu se stal Jaroslav Navrátil. Kouč Tomáše Berdycha ve funkci vystřídal Cyrila Suka, jenž rezignoval ve středu, aby uvolnil cestu zpátky do mužstva nejlepšímu domácímu tenistovi Radkovi Štěpánkovi. Navrátil by tak měl mít pro zářijový zápas o postup do Světové skupiny v Nizozemsku k dispozici kompletní českou špičku.

Foto: DPA/EPA

Český daviscupový tým.

Článek

O Navrátilově angažmá v neděli informovala Česká televize. "Dozvěděl jsem se to v pátek v Americe, kde jsem s Tomášem (Berdychem) na turnaji. Je to pro mě velká pocta a zavazující. Doufám, že tým půjde znovu nahoru. Už nestojí nic v cestě, abychom byli kompletní i s Radkem," řekl nový kapitán.

Jeho jednoznačným cílem bude vrátit české tenisty zpátky do Světové skupiny týmové soutěže, z níž po loňské domácí porážce s Německem poprvé v historii spadli.

Štěpánek dal loni přednost osobním zájmům před reprezentací v Davis Cupu a pod Sukovým vedením se odmítl do týmu vrátit. Během zdravotní pauzy se zády se v posledních dnech sešel s prezidentem svazu Ivem Kaderkou a jednali o možném návratu.

"V tuto chvíli jsou odblokovány všechny důvody, které měl (Štěpánek) jako podmínku k návratu, a nic nebrání, aby se Radek vrátil," řekl České televizi Kaderka s tím, že Navrátil při celoročním doprovázení Berdycha po turnajích má přehled nejen o českých reprezentantech, ale i o soupeřích.

Reklama