Hlavní obsah

Roger a Rafa zase proti sobě? Zatímco jeden se vrací, druhý uvažuje o pauze

Stuttgart/Praha

Kdy zase uvidíme Rogera Federera a Rafaela Nadala proti sobě hrát? To zatím nikdo netuší. Už to vypadalo, že tihle dva by se brzy mohli potkat na trávě. Jenže zatímco Federer se nyní vrací poté, co vynechal antukovou sezónu, Nadal uvažuje, že si dá během travnaté části sezóny odpočinek. „Rozhodnu se podle toho, jak se budu cítit,“ říká dvaatřicetiletý Španěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal (vpravo) a Roger Federer.

Článek

Na Australian Open musel vzdát Rafael Nadal čtvrtfinále kvůli bolavé kyčli. Na kurty se po zranění vrátil až v polovině dubna na antuce, na níž pak vyhrál turnaj v Monte Carlu, v Barceloně, v Římě a minulou neděli ovládl French Open. Není tedy divu, že je unavený a uvažuje, zda hrát i na trávě.

„Přechod z antuky na trávu je hodně drastický,“ prohlásil na webu dailymail.co.uk Nadal. „Dříve to pro mě bylo jednodušší, byl jsem mladší, rychlejší. Musím si o tom nejdříve promluvit se svým týmem. Poté se rozhodnu, co je pro mé tělo nejlepší. Na zdraví mi záleží nejvíce,“ vysvětloval dvaatřicetiletý Španěl.

„Tyhle dva měsíce byly vyčerpávající. Mám za sebou dlouhou a psychicky náročnou antukovou část sezóny. Po zranění jsem odehrál skoro všechny zápasy, které jsem hrát mohl. Samozřejmě, že bych toho rád odehrál co nejvíce, ale rozhodnu se podle toho, jak se budu cítit,“ dodal sedmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Na travnatou část sezóny se už nesmírně těší jeho největší soupeř Roger Federer. Šestatřicetiletý Švýcar hrál naposledy v březnu na turnaji v Miami a pak antuku vynechal. Ve středu by se měl představit na turnaji ve Stuttgartu, kde ho v úvodním kole čeká Němec Mischa Zverev.

„Jsem zpátky a už se na svůj první zápas těším,“ přiznal na tiskové konferenci před startem turnaje Federer. „Dlouho jsem teď nehrál, tak jsem zvědavý, jak mi to půjde. Tráva tady je velice dobrá,“ pochvaloval si vítěz dvaceti grandslamů, který se během pauzy věnoval rodině, své nadaci, s níž navštívil školy v Zambii a také hodně času podle svých slov trávil tréninkem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články