Hlavní obsah

Troicki je novým kapitánem srbského daviscupového týmu

Viktor Troicki je novým kapitánem srbského daviscupového týmu. Čtyřiatřicetiletý tenista nahradil ve funkci bývalého spoluhráče Nenada Zimonjiče a dostal čtyřletou smlouvu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič, ilustrační foto.

Článek

"Nečekal jsem to takhle brzo, ale rozhodně je to něco, po čem jsem toužil," uvedl na webu soutěže Troicki. Jeho nejslavnější moment v Davis Cupu přišel ve finále v roce 2010, kdy porazil v rozhodující dvouhře Francouze Michaëla Llodru a zajistil Srbsku zisk první "salátové mísy" v historii.

Srbsko se představí příští rok v listopadu na finálovém turnaji v Madridu, kde bude chtít vylepšit svůj čtvrtfinálový výsledek z prvního ročníku nového formátu v roce 2019. Klíčové pro úspěch týmu bude, zda se turnaje zúčastní jeden z nejlepších hráčů historie Novak Djokovič, s nímž má Troicki blízký vztah.

I když kariéru ještě neukončil, neplánuje Troicki, že by nominoval sám sebe. Jeho daviscupová bilance se tak podle všeho uzavřela na 24 výhrách a 16 porážkách. Na okruhu ATP vyhrál bělehradský rodák tři turnaje ve dvouhře a vystoupal nejvýše na 12. místo žebříčku.

Reklama

Související témata: