Hlavní obsah

Odložené French Open zřejmě bude ještě o týden později

Paříž

Antukový grandslam French Open bude podruhé odložen a podle deníku Le Parisien začne ještě o týden později, než bylo oznámeno. Nově se má uskutečnit až od 27. září do 11. října. Tenisté by tak měli mít více času adaptovat se na antuku, pokud pandemie koronaviru umožní předtím odehrát US Open v New Yorku.

Foto: Sport.cz

Roland Garros byl kvůli pandemii koronaviru podruhé přeložen.

Článek

Mezinárodní turnaje jsou zatím zrušeny do poloviny července. Někteří hráči včetně Petry Kvitové vyjádřili obavy, že tenisová sezona hlavně kvůli cestování už letos nezačne. Zrušen bez náhrady byl největší svátek Wimbledon, nad dalším programem visí velký otazník.

French Open se tradičně hraje v květnu. Již v polovině března ale francouzská federace oznámila, že hlavní antuková akce roku byla přesunuta na podzim od 20. září. V ten den ale v Paříži vyvrcholí rovněž odložená cyklistická Tour de France a navíc by od US Open a Roland Garros tenisty dělil sotva týden.

Na odkladu o další týden se podle listu Le Parisien už federace s organizátory i oběma asociacemi ATP a WTA dohodla. Oficiálně to nikdo nepotvrdil. Pokud by se newyorský grandslam nemohl kvůli pandemii konat, na rozehrání před French Open by tenisté mohli mít antukové turnaje v Madridu či Římě.

Jak Spojené státy, tak Francie nyní patří k nejvíce zasaženým zemím nemocí covid-19.

Reklama