Hlavní obsah

Debakl? Outsider vyškolil světovou jedničku úderem snů. A Djokovič tleskal

Neměl mít žádnou šanci. A také neměl. Švédský tenista Mikael Ymer vyfasoval v prvním kole opravdu pekelný los, světovou jedničku a sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Novaka Djokoviče. Senzace se nekonala, Srb na kurtu jasně kraloval a po výhře 6:0, 6:2 a 6:3 slavil klidný postup. Jeden triumf však jeho soupeř přeci jen slavil. Vytasil úder, který by se bez problémů dostal mezi nejkrásnější momenty celé sezony.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Mikael Ymer předvedl parádní úder

Článek

Dvaatřicet zápasů, jediná porážka, kterou si navíc při extempore na US Open způsobil sám. S takovou letošní bilancí nastupoval Novak Djokovič do zápasu prvního kole French Open. Soupeřem mu byl dvaadvacetiletý nadějný švédský mladík Mikael Ymer.

A finalista wimbledonské juniorky z roku 2015 ochutnal medicínu tenisového génia hned od úvodních míčků. Po dvaceti minutách přišel o první set v poměru 0:6. Jakousi naději si vypracoval ve druhé sadě, kdy držel kontakt do stavu 2:1 ve svůj prospěch, než světová jednička znovu zabrala a pěti hrami v klidu sadu získala 6:2.

Hrdinou se aspoň na pár okamžiků stala jeho oběť v šesté hře druhé sady. Za stavu 3:2 pro favorita Ymer s vypětím všech sil doběhl jeden z řady stopbalů, kterými ho Djokovič v hojné míře zásoboval. Následoval Srbův lob, i za tím se Švéd vydal, aby vzápětí vystřihl úder, kterým srbského šampiona zcela odzbrojil.

Ymer prakticky v neřešitelné pozici vystřihl tzv. tweener, neboli úder mezi nohama zády k síti, kterým svého šokovaného soupeře báječně prohodil. Světová jednička parádě jen s úsměvem zatleskala.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Mikael Ymer se postaral o parádní moment

O podobný moment se pokusil i rodák z Bělehradu, ve třetím setu však tweener v podání světové jedničky Ymer bez problémů zakončil volejem na síti.

Tím však zářné okamžiky 80. hráče světa skončily, Djokovič si došel pohodlně po hladkou výhru a dál tak může snít o útoku na osmnáctý grandslamový titul.

Dalším soupeřem světové jedničky bude litevský tenista a 66. hráč světa Ricardas Berankis.

Reklama

Související témata: