Hlavní obsah

PROGRAM FRENCH OPEN: Krejčíková a Sakkariová se utkají o finále na závěr dne

Barbora Krejčíková nastoupí k semifinále antukového Roland Garros na závěr čtvrtečního programu na centrkurtu. Česká tenistka se o postup do finále utká s Marií Sakkariovou z Řecka. Před nimi se na kurtu Philippa Chatriera odehraje od 12:00 finále smíšené čtyřhry a od 15:00 začne dámské semifinále mezi Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska a Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Barbora Krejčíková v akci na French Open.

Článek

Pětadvacetiletá Krejčíková porazila stejně starou Sakkariovou letos na tvrdém povrchu v Dubaji. Uspěla i před sedmi lety na turnaji ITF ve finále na antuce v Toruni.

"Je to nepříjemná hráčka. Úplně asi není dobré říkat, co si myslím, že na ni může platit, protože si to může někdo přeložit, což bych nerada," nechtěla Krejčíková odkrývat karty. "Ale těším se, určitě to bude super zápas. Bude to zajímavé a bude to sranda."

Se Sakkariovou, čtvrtfinálovou přemožitelkou obhájkyně trofeje Igy Šwiatekové z Polska, sedí naproti sobě v šatně. "Navzájem jsme si během turnaje gratulovaly. Mám ji ráda, je v pohodě, ale až přijdeme na kurt, tak si nedáme nic zadarmo," řekla Krejčíková.

Sakkariová, která byla dosud nejdále na grandslamu dvakrát v osmifinále, řekla, že v Dubaji nehrála proti Krejčíkové nejlépe. "Byly tam jiné podmínky, rychlé kurty i míče a já dělala hodně chyb. Ona hrála velmi dobře, to se zase musí nechat," uvedla řecká tenistka. V Paříži věří svým trenérům. "Že mi zase vymyslí dobrou taktiku. Doteď se mi dařilo jejich plány výborně plnit. Věřím si i jejich strategii. Samozřejmě to ale bude těžký zápas," řekla Sakkariová.

Středeční program French Open
Kurt Philippa Chatriera:
12:00 Vesninová, Karacev (Rus.) - Krawczyková, Salisbury (USA/Brit.)
15:00 Pavljučenkovová (31-Rus.) - Zidanšeková (Slovin.)
Krejčíková (ČR) - Sakkariová (17-Řec.)

Reklama

Související témata: